30. joulukuuta 2014

Maapähkinävoikeksit


Rakas 8-vuotias tyttäreni sai joululahjaksi juniorikokki-keittokirjan ja kanteli sitä joulun jälkeen pari päivää mukanaan. Kuvia piti ihastella ja miettiä, missä järjestyksessä alamme reseptejä testailla. Ihanaa nähdä kuinka innoissaan hän on :) Ensimmäiseksi testilistallemme pääsivät maapähkinävoikeksit ja emme malttaneetkaan odottaa kovin pitkään, vaan ehdimme jo testaamaan näitä. Keksit olivat helppoja ja nopeita tehdä ja olinkin tyttärelleni vain apurina :) Keksit olivat ihanan pehmeitä ja mureita koostumukseltaan, voisinpa kuvailla koostumusta aika lähelle täydellistä. Tuota keksin pehmeyttä voi halutessaan säätää hieman paistamalla keksejä vähän pidempään, jolloin niistä tulee rapeampia. Maku kekseissä oli kuitenkin todella voimakkaan maapähkinäinen, joten nämä keksit jakavat ehkä mielipidettä tuon vahvan maun takia. Yön aikana maku oli hieman tasoittunut, mutta edelleen aika voimakas. Itselläni näitä tuli kuitenkin maisteltua useampi... Kokeilimme näistä myös toisenlaista versiota, jonka laitan tänne blogiin myöhemmin.


Maapähkinävoikeksit (18-20 kpl)

125 g huoneenlämpöistä voita
 0,5 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
125 g maapähkinävoita
0,5 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g tumma- tai maitosuklaahippuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi, lisää kananmuna, maapähkinävoi sekä vaniljauute ja vatkaa kunnolla sekaisin. Siivilöi jauhot (joihin olet sekoittanut leivinjauheen) taikinaan ja sekoita kauhalla/lusikalla sekaisin. Sekoita lopuksi taikinaan vielä suklaahiput.
Ota taikinasta kukkurallisia ruokalusikallisia pellille ja tasoita hieman sekä muotoile samalla pyöreän mallisiksi. Jätä hieman väliä kekseihin, sillä ne leviävät uunissa. Paista uunissa 12-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita.

2 kommenttia:

  1. Maapähkinävoipurkki on odottanut kaapissa jo pitkään, mutta nyt tiedän, mihin sitä käytän. Kiitos ohjeesta - oikein herkulliselta kuulostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että purkille löytyi käyttöä :) Näiden keksien koostumus oli kyllä aivan ihana ja jos maapähkinän mausta pidät, ihastut näihin takuulla. Mielestäni maku oli parhaimmillaan vasta parin päivän päästä leipomisesta, kun maku oli tasaantunut. Eilen olisinkin sitten voinut napsia näitä useamman, mutta valitettavasti oli vain se yksi ainoa jäljellä... Maukasta ja Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...