16. tammikuuta 2015

Vyötärönmetsästäjän lähes jauhoton pizza


Mitä, mitä? Onko Maijusta tullut karppaaja? No huoli pois, ei ole, eikä tule =) Tämä tyttö ei pysty hiilareista ja jauhoista luopumaan, sen verran herkkuhamsteri olen... No miksi sitten karppipizzaa? Syy on yksinkertainen; eräs ystäväni on kehunut ja mainostanut ja taas mainostanut ja kehunut tätä pizzapohjaa. Kaiken lisäksi hän vielä kehui pohjan olevan tosi helppo ja nopeatekoinen ( ja niinhän se olikin). Niin kiinnostukseni heräsi pikku hiljaa ja halusin kokeilla tätä erilaista vaihtoehtoa. Ja täytyypä heti todeta, että ehdottomasti kokeilemisen arvoinen pizza, jos et ole vielä kokeillut.
Pohjan ohjeen otin karppaussivustolta täältä, mutta hieman siinä jouduin soveltamaan, koska kaikkia aineksia ei löytynyt kaapista. Ohjeessa alempana tapa, jolla itse tein, linkistä näette alkuperäisen ohjeen. 
Myönnänpä, että olin alkuun hieman skeptinen tämän pizzan suhteen, enkä edes kertonut muulle perheelle, että teen pizzan tälläkertaa erilaisella pohjalla. Kun pizza sitten lopulta tuli uunista ja sitä pääsin maistelemaan, täytyy sanoa, että yllätyin posiitivisesti. Pohjan rakenne oli mielestäni ihan hyvä, pehmoinen ja ohut, eikä siinä maistunut rahka. Muna siitä kyllä hieman maistui läpi, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Muutenhan pizzaan voikin sitten käyttää haluamiaan aineita, meillä kokeiltiin tälläkertaa kana-ananas-auraversiota ja hyvää oli. Viimeisistä palasista käytiin jopa vääntöä ja tämä maistui myös ihan perheen pienimmille. 
Niin ja pitipä vielä mainitsemani siitä, että tuo pohja ei ollut yhtä rasvaisen tuntuinen kuin normaalipizzassa, eikä syönnin jälkeen läheskään yhtä raskas oli, vaikka eihän tämäkään kyllä mikään kevyt iltapala ole. Kaikenkaikkiaan kuitenkin varteenotettava vaihtoehto näin pizzaperjantaiksi =)


Pohja

 2 kananmunaa
1 prk (250 g) mietoa maitorahkaa
125 g emmental juustoraastetta
4 rkl sipulirouhetta
3 rkl jauhoja (vehnä, hiivaleipä, graham tai ruis)
vajaa 1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Riko kananmunien rakenne ja sekoita joukkoon maitorahka sekä juustoraaste. Lisää loput aineet ja sekoita sekaisin. Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä haluamaan muotoon.
Esipaista 10 minuuttia, ennen täytteiden laittamista.

Täyte

n. 4 rkl ketsuppia
1 tl pizzamaustetta
350 g hunajamarinoituja broilerinfilesuikaleita
100 g sipulikuutioita
1 prk ananaspaloja
50 g aurajuustomurua
75 g emmental juustoraastetta

Paista broilerinfilesuikaleet sekä sipuli pannulla. Sekoita ketsuppi sekä pizzamauste keskenään ja levitä esipaistetun pizzapohjan päälle. Ripottele sitten kana-sipuliseos sekä ananaspalat pohjan päälle ja pinnalle vielä juustoraaste sekä aurajuustomuru.
Paista uunissa vielä n. 10-15 minuuttia ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Tämä tosiaan on hyvää :) Kokeilin joskus parisen vuotta sitten ja ihastuin niin paljon, että tuli tehtyä eri täytteillä useampikin versio. Tomaattimurskainen täyte oli myös tosi tosi hyvää. Harmi, että sittemmin unohtui, mutta josko nyt viikonloppuna.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää ja ajattelin minäkin kokeilla vielä eri täytteillä. Viikonloputhan ovat juuri rentoutumista ja herkuttelua varten, joten ei muuta ku pizzan tekoon =)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...