29. joulukuuta 2016

Viettelevät Valkosuklaa-kuohuviinikuppikakut


Uuden vuoden juhlat kolkuttavat jo oven takana ja mikä sopisikaan uuden vuoden vastaanottoon paremmin kuin herkulliset syötävät sekä shamppanja tai kuohuviini? 
Tai miten olisi niiden yhdistelmä?


Miettiessäni meidän Uuden vuoden-juhlaherkkuja sain ajatuksen kokeilla kuohuviinin yhdistämistä leivonnaisiin ja voin kertoa, että ei ollut huono ajatus ollenkaan! :P
Näissä kuppikakuissa siis yhdistyy valkosuklaa sekä kuohuviini tehden kuppikakuista ihanan kosteita, pehmeitä ja maukkaita. Komeuden kruunaa päälle pursotettava valkosuklaa-mascarponevaahto.
Maut ovat ihanasti tasapainossa keskenään ja kuppikakut ovat juuri sopivan maukkaita ja makeita.


Tein taikinasta 12 kpl kuppikakkuja ja ne katosivat herkuttelijoiden suihin alta aika yksikön, joten taikina kannattaa ehkä tuplata, jos herkuttelijoita on useampi.
Mikäli vielä mietit tarjoiltavia esimerkiksi Uuden vuoden-juhliin, tässä yksi loistava vaihtoehto!


 Valkosuklaa-kuohuviinikuppikakut (12 kpl) 

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
  30 g voita
0,6 dl fariinisokeria
1 muna
1 dl makeaa kuohuviiniä (esim. Gancia Asti)
1 tl vanilja-uutetta
  100 g kermaviiliä
  100 g valkosuklaata (pieneksi rouhittuna)
 
 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa muffinssipellin kolot valmiiksi muffinssivuoilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siirrä sivuun odottamaan. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna sekä vanilja kokoajan samalla vatkaten. Lisää kuohuviini ja sekoita sekaisin. (Taikina näyttää tässä vaiheessa tosi löysältä)
Sekoita taikinaan kuivia aineita vuorotellen kermaviilin kanssa, aloittaen kuivilla aineilla. Kääntele lopuksi sekaan vielä pieneksi rouhittu valkosuklaa.
Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla ylä- ja alalämmöllä noin 16-20 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 
 
Valkosuklaa-mascarponevaahto
(riittää 24 kuppikakun pursotukseen)

2,5 dl vispikermaa
200 g mascarponea
150 g valkosuklaata

Notkista mascarpone. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone sekä valkosuklaa ja lisää kermavaahtoon. Sekoita hyvin sekaisin. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.


Ihanaa Uutta Vuotta ja kiitos tästä vuodesta!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja taatusti herkullisia! Nuo vuoat on kyllä kauniit. Mistähän noita saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) <3 Nämä olivat tosi herkullisia ja kaikki pisteltiin heti parempiin suihin :D Täytyy varmaan tehdä uusi erä...
      Koristereunukset vuokiin olen saanut lahjaksi ystävältäni, hän oli tilannut ne ulkomailta. Valitettavasti en osaa enempää auttaa. :(
      Ihanaa Uutta Vuotta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...