5. tammikuuta 2017

Salted Caramel Cookies - Sormisuolalla maustetut jättikeksit


Suolaisen ja makean liitto on jotenkin vain niin täydellinen, että se on vienyt minut täysin mukanaan.
Jos olet yhtään niin kuin minä, onneksi olkoon, sillä nyt olet löytänyt täydellisen keksireseptin!
Ja mikäli suolainen ja makea ei ole mieleisesi yhdistelmä, ei hätää - toimii tämä resepti ilman sormisuolalla maustamistakin.


Tiedätkö ne kaupassa myytävät home style-cookie keksit, joissa on rapeat reunat ja pehmyt keskusta?
No näissä kekseissä on juuri samanlainen koostumus. Keksin sisälle piilotettu toffeekaramelli ja sopiva paistoaika varmistavat sen, että keksin keskiosa pysyy ihanan pehmeänä reunojen paistuessa rapsakoiksi. Kun keksien pinnalle vielä paiston jälkeen ripotellaan sormisuolaa, on makean ja suolaisen täydellinen liitto valmis. Yhtä aikaa rapeaa ja pehmeää keksiä, jossa maistuu suklaa, toffee sekä merisuola, nam!

Niin ja mikäli tykkäät kekseistäsi rapeina, niin testasin keksejä myös ilman toffeekarkkia ja pidemmällä paistolla, jolloin kekseistä tuli kauttaaltaan rapeita, mutta siltikin hyvän makuisia.
Tässä keksitaikinassa on ihanasti makua!


Löysin alkuperäisen reseptin ulkomaalaisesta blogista (täältä) ja jouduin taas hieman muokkaamaan reseptiä suomalaisemmaksi, mutta eiköhän nämä aika lähellä esikuviaan ole.
Keksien sisään käytin blogin kautta lahjaksi saatua Cloettan Center toffee-suklaata.

Keksitaikina tehdään vuorokautta ennen paistamista jääkaappiin, mikä alkuperäisen reseptin mukaan vaikuttaa keksin makuun sekä koostumukseen, joten noudatin kiltisti tätä neuvoa.

Salted Caramel Cookies
(12 isoa keksiä) 

3,5 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1/4 tl suolaa
115 g huoneen lämpöistä voita
1,5 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 kananmuna
n. 150 g maitosuklaahippuja
12 toffeekaramellia

Pinnalle:
Sormisuolaa

Mittaa ja sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli ja suola. Siirrä sivuun.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja kananmuna.
Vatkaa sekaisin ja lisää jauhoseos muutamassa erässä vähän kerrallaan ja aina välissä sekaisin vatkaten.
Lisää lopuksi maitosuklaahiput ja sekoita tasaisesti taikinaan.
Kääri keksitaikina kelmun sisään ja nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.
Seuraavana päivä laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja ota taikina jääkaapista.
Jaa taikina tasaisesti 12 palaseen.
Jaa jokainen pala puoliksi ja litistä puolikkaat. Aseta toinen puolikas leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle toffeesuklaa.

Aseta toinen puolikas päälle ja muotoile keksiä hieman pyöreämmäksi, melkein pallon malliseksi. Jätä keksien väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa melkoisesti.
Paista keksejä uunin keskiosassa noin 12-15 minuuttia.
Nosta keksit uunista, ripoittele päälle sormisuolaa ja anna jäähtyä pari minuutia, jonka jälkeen
nosta keksit ritilän päälle jäähtymään.

4 kommenttia:

  1. Nää näyttää just niin täydellisiltä kuin vain voi olla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Nämä oli kyllä maultaankin melko täydellisiä :P

      Poista
  2. Aijjai minkänäköisiä! Taatusti ihania! ♥ Tuo kinuskisydän on muuten tosi herkkua (itse kokeillut myös sellaista suklaataikinan yhteydessä https://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/chocolate-cookies-with-caramel-filling.html)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu <3 Ihania olivat ja totta, kinuskisydän on herkkua! Nuo sinunkin keksisi näyttivät ihanilta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...