2. toukokuuta 2014

Valkosuklaa-limejuustokakku



Viime viikonloppuna tarjoiltiin Jessican juhlissa myös valkosuklaa-limejuustokakkua, kinkkuvoileipäkakkua sekä savulohivoileipäkakkua. Alla ohje kirpeän pirteään valkosuklaa-limejuustokakkuun.

Pohja:

200 g keksimurskaa (itse käytin 100 g digestiveä ja 100 g biscuit ringsejä)
75 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. (Voit öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi)
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 

Täyte:

250 g mascarponea
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
2 limen mehu
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl juissi sitruuna-limemehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista mascarpone sekoittamalla siihen limen mehu. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa (sekoittele välillä) ja sekoita sulanut suklaa mascarponen joukkoon. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja sekoita mascarpone-valkosuklaaseos vaahdon joukkoon. Kuumenna sitruuna-limemehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateliuos täytemassan joukkoon ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille:

2,5 dl sitruuna-lime mehua
2,5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada varovasti lusikan kautta hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


Tässäpä vielä kuvat voileipäkakuista
 

Kinkkuvoileipäkakku

Savulohivoileipäkakku

2 kommenttia:

  1. Tuli hyvää juustokakkua. Linkkasin sivusi blogiini. https://pullapaivitys.blogspot.com/ :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...