30. joulukuuta 2016

Syntisen hyvä suklaakakku


 Vielä ehdin yhden reseptin julkaista tälle vuodelle, mutta vaikka se onkin viimeinen, ei se todellakaan ole vähäisin.
Tein tätä kakkua omille syntymäpäivilleni, missä se sai suuren suosion ja katosi todella nopeasti.
Herkullisen tuhti suklaakakku, jota teki mieli syödä pala jos toinenkin lisää.


Kakussa on aivan ihana ja mehevä Devil's Food Cake-suklaakakkupohja, jonka ohjeen otin Wicked Sweet kitchen-blogista täältä (klik). Testasin pohjaa ensimmäistä kertaa, mutta en todellakaan viimeistä, sillä pohja oli kerrassaan herkullinen. Eikä heikommaksi jäänyt täytekkään. Tällä kertaa valitsin tuhdille suklaiselle pohjalle pariksi valkosuklaamoussen, johon rouhin vielä geishasuklaata kaveriksi. Nappivalinta, vaikka itse sanonkin :P
Louksi kuorrutin kakun vielä suklaakermavaahdolla, mutta koska vieraat odottelivat jo malttamattomina omia kakkupalasiaan, ei kuorrutus ehtinyt jähmettyä ennen kuvien ottamista tai kakun tajoilua. No eipä sekään vähentänyt tämän kakun herkullisuutta.
Alla ohje tähän ihanuuteen.


Paistoin kakun pohjan uunipellillä ja leikkasin siitä kolme pyöreää palasta noin 16-17 cm irtopohjavuoan avulla, mutta halutessasi voit jakaa pohjataikinan kahteen 20-23 cm vuokaan. 
Tällöin pohjakerroksia tulee kuitenkin vain kaksi.

Syntisen hyvä suklaakakku
(halkaisijaltaan n. 15-18 cm )

Kostea Devil`s food cake - kakkupohja

1 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 dl tummaa muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125 g pehmeää voita
1,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilja-aromia/uutetta
 2 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti (n. 35x30 cm) leivinpaperilla ja voitele.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin sekä kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella).
Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten.
Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti samalla vatkaten.
Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 12-16 minuuttia tai jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa noin 25-30 minuuttia. Tarkista kypsuus puutikulla.
Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä.

 Valkosuklaa-geishatäyte

2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponea
100 g valkosuklaata
100 g geisha-suklaata rouhittuna
Notkista mascarpone. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone sekä sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää valkosuklaa-mascarpone kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. 
Lisää rouhittu geisha-suklaa ja kääntele hyvin sekaisin.

Kakun kasaaminen

Voit kasata kakun joko suoraa tarjoilulautaselle tai irtopohjavuokaan, josta sen myöhemmin kiepautat tarjoilualustalle.
Aseta irtopohjavuoka alustalle ja laita 1 kakkupohjista alimmaiseksi. Kaada puolet täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja aseta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kaada loput täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja nosta päällimäiseksi vielä viimeinen kakkupohjista.
Nosta jääkaappiin tekeytymään ja jähmettymään vähintään 4 tunnin ajaksi, mutta mielellään yön yli.
Kun kakku on valmis, voit koristella kakun haluamallasi tavalla, itse käytin suklaakermavaahtoa.

Suklaakermavaahto

2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponea
100 g taloussuklaata

Notkista mascarpone. Sulata suklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone sekä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää suklaa-mascarpone kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. 
Levitä kakun pinnalle pursottamalla tai levittämällä.
Koristele kakku esimerkiksi suklaakarkeilla ja suklaarouheella.

25 kommenttia:

  1. Näyttää todellakin syntisen hyvältä...! Testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Olisi kiva kuulla, mitä pidit jos testaat, sillä tämä todellakin on kokeilemisen arvoinen :P

      Poista
  2. Menee heti kokeiluun kun teen täytekakun! Nam!!!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan herkullisen näköinen ja kuulloinen! Tykkään Geishasta, mutta mieleeni ei ole koskaan tullut käyttää sitä kakun täytteissä, taatusti syntisen hyvää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Sitä tämä oli :P Geisha on minun lemppareitani ja olen ennenkin käyttänyt sitä kakuissa, sopii loistavasti myös siihen, joten kannattaa ilman muuta kokeilla!

      Poista
  4. Hei, monelle hengelle tämä kakku on? Jos haluan tehdä isomman pyöreän kakun, joka olisi silti korkea, niin miten kannattaa toimia? Olen luvannut tehdä kaverini juhliin kakun joka riittäisi mahdollisimman monelle eli olisi hyvä että siitä söisi 20-30 henkilöä. Kiitos jos voit auttaa ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, arvoisin kakun riittävän noin 10 hengelle, sillä se on melko pieni ja todella herkullinen (joskin melko tuhti). Mikäli kakusta leikkaa hieman kapeampia palasia, saa sen riittämään ehkä 12 hengelle. Mikäli kakun pitää riittää yli 20 hengelle, suosittelen, että teet taikinan kaksin kertaisena ja paistat kaksi pellillistä pohjia, minkä jälkeen voit leikata kummastakin pohjasta 1,5 pohjaa. Kun laitat puolikkaat pohjat kakun keskimmäiseksi kerrokseksi, ei "palasista kokoamista" huomaa kukaan valmiista kakusta. Myös täytemäärä kannattaa tuplata ja jakaa tasan puoliksi kerroksiin. Selitinkö asian ymmärrettävästi? Mikäli en, kysy vain rohkeasti tarkennusta :)

      Poista
    2. Kiitos paljon!:) Saako näin kakusta silti korkean? Onko vuoassa paistaminen huono idea? Ja pystyykö pohjan vaniljauutteen korvata vaniljasokerilla?:)

      Poista
    3. Kakusta saa neuvomallani tavalla yhtä korkean kuin kuvissa :) voit toki paistaa vuoissakin, mutta en suosittele paistamaan taikinaa yhdessä vuoassa, sillä rakenne voi muuttua. Kannattaa siis paistaa kolmessa eri vuoassa tuo tuplattu taikina määrä... Vaniljauute on voimakkaampaa, kuin vaniljasokeri, mutta tarvittaessa voit korvata sillä. Käytä silloin 1 tl.

      Poista
  5. Kuolasin tätä kakkua jo Instagramin puolella. Pakkohan tätä on jossain vaiheessa testata. Sun kakkureseptit on muutenkin ihan takuuvarmoja herkkuja aina!
    Ja myöhästyneet synttärionnittelut ja kaikkea hyvää vuodelle 2017!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanne ihanasta kommentista <3 Ihanaa, että olet tykännyt kakkuresepteistäni :) Tätäkin kannattaa tosiaan testata, sillä herkkua on! :P
      Kiitos myös synttärionnitteluista. Ihanaa ja herkullista vuotta 2017 teille! <3

      Poista
  6. Myöhäiset syntymäpäiväonnittelut Maijulle ♥
    Mä oon melkoisen usein tehnyt tuota pohjaa. Ekalla kerralla vannoin että täydellisen suklaakakun metsästys on omalta osaltani ohi! ;D Niin hyvää tuo kyllä on! Pohja on parasta huoneenlämpöisenä ja alkuperäisessä ohjeessa täytekin on sellainen, että voi huoletta huoneenlämmössä säilyttääkin hetken. Kokeiles joskus sitä Nigellan kuorrute-ohjetta! On niin ihanaa!
    Ps. Olin niinku niiiin lähellä etten tehnyt uutena vuotena sun ohjeella pehmeää ja mehevää suklaakakkupohjaa, mutta multa kiellettiin leipominen :/ No mä kokeilen vielä joku toinen kerta sitä pohjaa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru ❤ Minulle tuon pohjan kokeilu oli tosiaan ensimmäinen, mutta minäkin ihastuin siihen :P pitää joskus kokeilla tuota alkuperäistä ohjetta. Kiitos vinkistä :)
      Miksi ihmeessä sulta kiellettiin leipominen? No kokeile ihmeessä kun ehdit, sekin on herkkua...

      Poista
  7. Mitä tämä muscovadosokeri on. Onko sitä saatavissa normaaleissa kaupoissa vai voiko tilata jostain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muscovadosokeri on lakritsiarominen kostea sokeri, hieman fariinisokeria muistuttava. Myydään ainakin isommissa marketeissa, ei siis tarvitse tilailla :)

      Poista
  8. Hei, miten korvaisit kananmunan? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kananmunan tarkoitus tässä ohjeessa on todennäköisesti kosteuttaa, mehevöittää sekä toimia sidosaineena/kiinteyttää, joten mielestäni voisit korvata kananmunat esimerkiksi 1 banaanilla tai 1 dl omena- tai päärynäsosetta. Lisäksi on myytävänä No Egg kananmunankorviketta, jota voit myös kokeilla.

      Poista
  9. Hei!
    Riittääkö taikina 24cm halkaisiaan irtopohjavuokaan? Vai pitäisikö tehdä taikina puolitoista kertaisena? :)

    Kiitos jo etukäteen.
    T:Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sini,
      Taikina riittää varmaan kahteen 24 cm vuokaan, mutta tällöin kerroksia tulee vain 2. Mikäli haluat 3 pohjaa, kannattaa tehdä taikina 1,5 kertaisena.

      Poista
    2. Moikka. Tein kakun 1,5 kertaisena ja laitoin 24cm vuokaan. Kakku kohosi hyvin ja sain leikattua sen 3 osaan. Kiitos vastauksestasi.

      T:Sini

      Poista
    3. Hei. Hienoa, että kakku onnistui hyvin ja kiitos kun kävit vielä kommentoimassa :) Ihanaa kevättä!

      Poista
  10. Monelleko hengelle tuo kakku on tarkoitettu?

    VastaaPoista
  11. minä tarvitsisin sellaista apua, että pystyykö ohjeesta muuttamaan niin, että olisi vähälaktoositon/laktoositon?
    Ja riittäisikö täytteet tuplana, jos tekee 2*pohjan ja puolittaa pohjan eli ns. neliön muotoisen tekisi. Kaksi täyteväliä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...