27. lokakuuta 2016

Maukas ja mehevä jauhelihapiirakka


No nyt on herkullista piirakkaa!

Oli tämä sitten jauhelihapiirakka, pizzapiirakka, herkkupiirakka tai mikä vain, 
niin ainakin se oli täynnä makua ja aivan ihanan mehevä!

Taru oli leiponut tällaista jauhelihapiirakkaa ja esitteli sitä herkullisin kuvin ja sanoin blogissaan (täällä, klik) , joten päädyin kokeilemaan sitä itsekkin ja tämä oli juuri sellaista, mitä Taru lupailikin blogissaan. 
Mureaa, maukasta sekä mehevää.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin jauhelihaa piirakassa, mutta voin taata, että ei jää viimeiseksi. 
Ihan senkään takia, että anoppi tilasi heti tätä maistettuaan yhden piirakan myös itselleen :D
Jos sinäkään et ole kokeillut jauhelihaa piirakassa, suosittelen kokeilemaan.


Ohje on suoraa Tarun taikakakut blogista ja alunperin ilmeisesti Kinuskikissan käsialaa, 
suluissa tekemäni muutokset.
 
Maukas Jauhelihapiirakka
(24cm vuokaan)


Pohja:

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
(ripaus suolaa)

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 
Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle sekä hieman reunoille. 

Täyte:

1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa (laitoin 400g)
1 valkosipulinkynsi
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta 

Päällinen:

200 g ruohosipulituorejuustoa (laitoin valkosipuli)
½ dl maitoa (laitoin kermaa, kun oli avattu purkki)
1 kananmuna
2 tl sinappia (minä jätin pois)
2 dl juustoraastetta

Pilko paprika ja sipuli. Paista jauheliha, lisää sitten myös paprika ja sipuli pannulle. 
Mausta täyte murskatulla valkosipulinkynnellä, pitsamausteella, suolalla ja pippurilla. 
Laita täyte hetkeksi sivuun ja tee sitten tuorejuustosta, munasta, sinapista ja maidosta seos. Laita sitten puolet tuorejuustoseoksesta pohjan päälle, sitten juustoraasteesta puolet ja sitten jauhelihatäyte. Lusikoi loput tuorejuustoseoksesta jauhelihan päälle ja lopuksi vielä toinen puoli juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia (minä jouduin paistamaan 45 min). Suojaa tarvittaessa pinta foliolla, jos alkaa tummua liikaa.


3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että innostuit ja tykkäsit! Kinuskikissalla on paljon hyviä ohjeita suolaisiin piirakoihin. Ihanan näköinen sun piirakka! Ja sait tilauksenkin heti! Heh! Mullakin käy noin silti usein, että kun tarjoan jotain niin seuraavaksi sitä kysytään tilauksesta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, todellakin tykättiin, sisko, anoppi ja koko perhe :P Niin ja sehän on aina hyvä merkki, jos tilaus tulee maistelun jälkeen :D

      Poista
  2. Moi, voisiko tätä piirakkaa tehdä 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan korkeareunaiseen irtopohjaiseen piirakkavuokaan? Millaisia muutoksia pitäisi tehdä,että saisi muhkean piirakan aikaan?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...