5. maaliskuuta 2017

Mielettömän mehevä suklaakakku Geisha-täytteellä


Eilen juhlittiin kummipoikani 7-vuotis syntymäpäiviä ja tällä kertaa täytekakkuna toimi mielettömän mehevä ja herkullinen suklaakakku.


Olen kuolannut Suklaapossun ihanaa suklaakakkupohjaa jo parin vuoden ajan, saamatta kuitenkaan aikaiseksi testata ohjetta.
Kun mieheni sisko nyt sitten ennen näitä kyseisiä synttäreitä vihjasi toivovansa suklaista kakkua, oli kakkupohjan valinta sitä myöten selvä. 
Vihdoin pääsin kokeilemaan tuota herkullisen kuuloista pohjaa.
Ei ollut turha odotukseni, sillä se palkittiin ruhtinaallisesti. Kakkupohja oli juuri sitä, mitä luvattiinkin.
Ihanan suklainen, pehmeä, kostea ja mehevä.
Alla olevasta palakuvasta näkeekin hyvin, kuinka täydellisen kostea ja mehevä tuo pohja oli.


Ja jos oli herkullinen tuo pohja, niin oli täytekkin.
Pehmeä ja täyteläinen geisha-mascarponevaahto sopi mehevään suklaakakkupohjaan todella hyvin ja kakku keräsi paljon kehuja sitä maistaneilta. Ja seuraavana päivänä maku oli entistäkin parempi :P
Jos siis olet suklaan ystävä - tässä kakku sinua varten!


Mielettömän mehevä suklaakakku
n. 22-24 cm vuokaan

Pohja

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa varovasti välillä sekoittaen. 
Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. 
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. 
Kaada taikina voideltuun n. 22-24 cm irtopohjavuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. 
Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. 
Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja täyttämistä. 

Geisha-täyte
(kahteen väliin) 

6 kpl ( à 37 g) Geisha-patukoita 
250 g mascarponea
5 dl vispikermaa

Notkista mascarpone.
Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi (jätä hieman normaalia pursotusvaahtoa löysemmäksi).
Yhdistä mascarpone sekä suklaa ja sekoita sekaisin. 
Lisää suklaa-mascarpone kermavaahtoon ja sekoita hyvin.
 
Täytä kakku irtopohjavuokaan siten, että alimmaiseksi tulee kakkupohjakerros, sitten puolet täytevaahdosta, taas yksi kerros kakkupohjaa, loput täytteestä ja päällimmäiseksi kakkupohjakerros.
Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Maitosuklaakreemi

100 g huoneen lämpöistä voita
250 g mascarponea
150 g maitosuklaata 
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa varovasti mikrossa.
Vatkaa voi ja mascarpone keskenään tasaiseksi.
 Lisää suklaa sekä tomusokeri ja vatkaa hyvin sekaisin.
 Kuorruta kakku ja nosta hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi hieman jähmettyy.

 Suklaaganache

50 g kermaa
75 g taloussuklaata
Rouhi suklaa pieneksi ja kuumenna kerma.
Lisää suklaarouhe kermaan ja sekoita tasaiseksi. 
Mikäli suklaa ei meinaa sulaa, kuumenna varovasti mikrossa. 
Lusikoi ganachea kakun päälle.


9 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ja kuulloinen kakku <3 Tuo koristelukin niin hieno, rento, mutta silti nätti :) Tuo täyte kuullostaa kokeilemisen arvoiselta, geisha kun on yks mun lempparikarkkeista. Ihana kuulla, että sinäkin tykkäsit tuosta pohjasta. Se kyllä on tosi hyvä pohja. Sopii monen täytteen kanssa yhteen ja siitä saa kakun lisäksi tehtyä muitakin herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu <3 Pohja oli kyllä ihana! Kiitos taas huippuohjeesta ;) Tuo täyte sopi tähän myös todella hyvin :P Ohje jää käyttöön...

      Poista
  2. Ihan järkyttävän hyvännäköinen kakku! Mä en kestä... ;D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Taru <3 Monta kertaa ollut tuo sama tunne sinun blogissasi selaillessa :D

      Poista
  3. Kostutitko kakkua millään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kostuttanut, tätä pohjaa ei mielestäni tarvitse kostuttaa, on ihanan kostea ja mehevä muutenkin.

      Poista
  4. Hei, mitä luulet toimisiko tuorejuusto mascarponen tilalla vai onko maku täysin erilainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Itse maistan yleensä tuon tuorejuuston läpi täytteistä. Tuorejuusto on hieman suolainen ja jotenkin "karvaampi" maultaan, kun taas mascarpone on pehmeä, täyteläinen ja kermainen, joten en suosittele vaihtoa. Esimerkiksi pätkiskakussa maku on mielestäni aivan erilainen, mutta jos johonkin tuorejuustoon haluat vaihtaa, niin suosittelen vaniljatuorejuustoa, joka on maustamatonta pehmeämpi maultaan (joskin myös makeampi).

      Poista
  5. Voisikohan täytteellä kuorruttaa kakun? Entä tämä ohjeessa oleva kuorrutus. Kestääkö seuraa vaan päivään säilyttämisen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...