28. maaliskuuta 2017

Snickers trifle


Reilu viikko sitten vietettiin vanhimman poikani syntymäpäiviä ja siellä oli tarjolla tätä ihanaa snickers trifleä. :P
Miettiessäni  perinteiselle mansikkakakulle kaveria, muistin joskus muinoin tekemäni täyden kympin snickers kuppikakut . Päädyinkin tuohon samaan makumaailmaan ja tein raikkaan mansikkakakun rinnalle hieman suklaisempaa kaveria.
Minulle tuo kostean ja mehevän suklaakakkupohjan, kinuskin, suolapähkinöiden, suklaan sekä kermavaahdon yhdistelmä toimii täydellisesti, mutta mikäli pähkinöitä vierastaa, ne voi aivan hyvin jättää triflestä poiskin.


Sen lisäksi, että triflet ovat herkullisia, ovat ne myös kakkuja helppotekoisempia sekä helpompia koristeltavia. Trfilet voi koota esimerkiksi lasiseen kauniiseen astiaan "mukikakuksi", hieman laakeampaan vuokaan tai vaikka annostrifleiksi laseihin.


Tähän trifleen sopii melkein mikä tahansa mehevä suklaakakkupohja, minä käytin Suklaapossun herkullista kakkupohjaa (2/3 annos). Triflen makeutta voit säädellä kinuskin määrällä.

Snickers trifle

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja

 80 g voita
  35g tummaa suklaata
  2/3 dl rypsiöljyä
  1 1/3dl vettä
1 dl ranskankermaa
  2munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
  3,15 dl (=3 dl + 1 rkl) vehnäjauhoja
  2/3 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
  2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa varovasti välillä sekoittaen. 
Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. 
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. 
Kaada taikina voideltuun n. 18 cm irtopohjavuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. 
Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. 
Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja triflen kasaamista.
  
Triflen "täytteet"

4 dl vispikermaa
1,5 rkl tomusokeria
suolapähkinöitä
kinuskia/kinuskikastiketta
n. 50 g maitosuklaata rouhittuna

Kun mielettömän mehevä suklaakakkupohja on jäähtynyt kokonaan, leikkaa pohjasta ohuita viipaleita/palasia ja asettele niitä vuoan/astian pohjalle kerrokseksi. 
Vatkaa kerma ja tomusokeri jämäkäksi vaahdoksi ja lusikoi vaahtoa tasaisesti pohjakerroksen päälle.
Ripottele päälle suolapähkinöitä, suklaarouhetta sekä kinuskia.
Tee tämän jälkeen kerroksia vuorotellen, jättäen kermavaahtokerroksen päällimmäiseksi.
Koristele lopuksi vielä sulatetulla suklaalla.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...