21. tammikuuta 2015

Koskenlaskijan kinkku-paprikapiirakka


Aina ei tarvitse kuvailla makua tai rakennetta, joskus raaka-aineet kertovat kaiken tarpeellisen: hyvä piirakkapohja, voimakasta koskenlaskijajuustoa, kinkkua, sipulia, paprikaa ja juustokermaa. Muita sanoja ei varmaan tarvita ja hyvä niin, sillä pää lyö tyhjää. Ainut sana joka mielessä pyörii, HYVÄÄ.
Ja sitä paitsi, sitähän sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten olkaa hyvät  =)


Pohjan ohje otettu Pionilaakson sivulta klik....

Koskenlaskijan kinkkupiirakka

Pohja 

125g voita tai margariinia
2dl hiivaleipäjauhoja/vehnäjauhoja
0,5 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 min.
Painele taikina irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa  200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte

100-150 g kinkkusuikaleita
1/2 punainen paprika kuutioituna
100 g sipulikuutioita
75 g murennettua koskenlaskijajuustoa
2-2,5 dl juustokermaa
2 kananmunaa
 
Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkusuikaleet, paprikakuutiot sekä sipulikuutiot. 
Riko kananmunien rakenne, lisää juustokerma sekä koskenlaskijamuru ja sekoita sekaisin. Kaada munakermaseos täytteiden päälle ja paista uunissa vielä n. 30-40 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Hei. Aion tehdä tätä tänään ja mietin että minkä kokoiseen piirakkavuokaan tämä kannattaisi tehdä :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Vastaukseni ei tainnut ihan ehtiä ajoissa, mutta laitan koon kuitenkin tähän, jos joku muukin miettii samaa asiaa... Eli piirakkaan kannattaa käyttää n. 23-24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa...

      Poista
  2. Hei. Kyselin tosiaan tuon vuuan kokoa. Tein n. 28 cm vuokaan ja hyvin onnistui :). Täytteen määrää tosin lisäsin, 200g kinkkua, ainakin 100g sulatejuustoa, 3,5 dl kermaa ja iso paprika. Oli niin hyvää että tänään teen toisen kertan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...