21. helmikuuta 2014

Mummin mustikkapiirakkaTämä mustikkapiirakka taitaa olla se maailman paras mustikkapiirakka. Äitini on tehnyt tätä mustikkapiirakkaa niin kauan kuin muistan ja jo lapsuudessa tämä piirakka oli suurinta herkkuani. Piirakan voi tehdä myös puolukoilla, mutta minusta mustikka on paras. Reseptin äitini on ottanut joskus muinoin talteen jostakin lehdestä, sen tarkempaa alkuperää en tiedä. Resepti on hauskasti sattumalta kulkeutunut perheeseemme myös siskoni mieheltä, eli siskoni anopintekele on myös aikoinaan ihastunut samaiseen piirakkaan, eikä ihme, sillä piirakka on maukas ja mehevä. 


Piirakan mitat ovat lasimittoja, joten sulussa on mitat ja tavat joilla itse tein...

Mummin mustikkapiirakka

250 g margariinia tai voita
2 lasia sokeria   (4 dl)
4 lasia jauhoja   (8 dl)
2 tl ruokasoodaa
1 muna
1 viili  (1,5)
(7 dl) mustikoita

Nypi pehmeä rasva, sokeri ja jauhot (joihin olet sekoittanut ruokasoodan) murumaiseksi seokseksi. Ota osa seoksesta erilleen päällistä varten (minä otin noin 1/3 osan) ja sekoita lopun seoksen joukkoon muna sekä viili. Levitä taikina pellille, ripottele päälle mustikat ja sen jälkeen päällistä varten erilleen otettu seos.
Paista uunissa ohjeen mukaan joko 200 astetta ja 30 min tai 175 astetta ja 1 tunti. Minä paistoin 200 astetta ja n. 25 min.3 kommenttia:

 1. Tämä on taatusti ihanaa, sen näkee jo kuvasta! ;) Piirakka muistuttaa melko paljon tekemääni rahkaista mustikkapiirakkaa, joka oli myös aivan ihana. Tässä vain puuttuu rahkatäyte, sekä taikinassa on piimän tilalla käytetty viiliä, ja onhan jauhoissakin hieman eroja.. No mutta mehevää piirakkaa murupäällisellä.. Viili onkin mulle ihan vieras juttu piirakkataikinassa, se varmaan tuo mehevyyttä ja kosteutta. Pitää itsekin testailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on, kannattaa kokeilla. Voi, rahkaversiokin kuulostaa hyvältä! Täytyypä rientää mustikkametsälle ja alkaa lämmittelemään uunia. Nyt syksyä kohti mentäessä voikin alkaa jo miettiä erilaisia piirakoita, mitä pyöräytellä.. Tuo viili on varmaan aikalailla sama asia, kuin piimä, muttei tarvi ostaa koko piimäpurkkia, jos sitä ei tule muuhun käytettyä/juotua paljaaltaan. Säästö se on pienikin säästö, eikä tule turhaa hävikkiä :) Tämä on kyllä ihanan mehevä ja kostea ja murupäällinen kruunaa kaiken...

   Poista
 2. Tein juuri. Paistoaika oli (vanhahkolla) uunillani 40 minuuttia 180 asteessa. Lopussa laitoin foliota päälle; piirakan reunat alkoivat paistua liikaa ja keskiosa oli vielä jossain määrin hyllyvä. Folio pelasti tilanteen. Maku on erittäin hyvä! Kiitos reseptistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...