Äitini täytti pyöreitä vuosia ja pyysi minua tekemään töihin viemisiksi pari juustokakkua.
Hetken aikaa pohdimme kakun makua, kunnes nopeasti päädyimme yhteen äitini lempimauista - minttusuklaaseen.
Samanlainen juustokakku on joskus aiemminkin vilahtanut blogissa, mutta ansaitsee kyllä uuden päivitetyn esittelyn itsestään.
Kakku on ihanan pehmeä niin makunsa kuin rakenteensakin puolesta ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Täyte on miedon minttuinen ja lisää makua sekä suutuntumaa siihen tuo murskattu tummasuklaa. Kakku on ehkä hieman enemmän aikuisten makumaailmaan, mutta ainakin meillä myös lapset tykkäävät tästä. Kakusta ovat tykänneet myös sellaiset, jotka eivät yleensä minttusuklaasta välitä.
Kakun minttuisuutta voi säätää käyttämällä täytteeseen joko 2 tai 3 tl piparminttuaromia, mutta tuo 3 teelusikallistakaan ei missään nimessä ole liikaa.
Minttusuklaa-juustokakku
Pohja:
200 g (minttu)suklaa täytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita
Murskaa keksit pieneksi esimerkiksi tehosekoittimella, sulata voi ja sekoita keskenään.
Murskaa keksit pieneksi esimerkiksi tehosekoittimella, sulata voi ja sekoita keskenään.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla)
2,5 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
250 g mascarponea
2-3 tl piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä
100 g taloussuklaata (tai muuta tummaa suklaata)
5 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa palasiksi. Notkista mascarpone ja sekoita siihen elintarvikeväri sekä piparminttuaromi. Vatkaa vaniljakastike, vispikerma ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarponeseos sekä rouhittu suklaa joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen, kokoajan vatkaten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa palasiksi. Notkista mascarpone ja sekoita siihen elintarvikeväri sekä piparminttuaromi. Vatkaa vaniljakastike, vispikerma ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarponeseos sekä rouhittu suklaa joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen, kokoajan vatkaten.
Kaada täyte vuokaan suklaapohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
Vaikuttaa herkulliselta :) Minkäkokoiselle irtopohjavuoalle ohje on?
VastaaPoistaKiitos, herkullista tämä olikin. Ohje on noin 23-25 cm vuokaan. Mikäli vuoka on isompi, tulee kakusta matalampi.
PoistaHei! Olen tekemässä ristäisiin tätä kakkua. Monelle hengelle tämä kakku on suurinpiirtein? :)
VastaaPoista