25. huhtikuuta 2015

Fazerinakakku eli Appelsiini-suklaajuustokakku


Viime viikonloppuna vanhimman poikani salibandy-joukkue voitti kultaa Oulu Cup turnauksessa ja tokihan pojalle piti kakku tehdä voiton kunniaksi. :)
Pojat pelasivat hienosti, tiukkojakin pelejä oli, mutta lopulta tulokseksi tuli 6 pelistä 6 voittoa!
Aivan uskomattoman hieno suoritus, joten kakku oli vähintäänkin ansaittu!
Tein kakun yhden poikani lempisuklaan, eli fazerinan makujen mukaiseksi. Kakku oli muutenkin ollut mielessä, sillä eräs ystäväni oli fazerina kakusta vinkannut :)
Kakun pohjaan käytin fazerina-keksejä ja pohjasta tuli aivan ihanan makuinen! Täytteessä puolestaan maistui selvästi suklaa ja appelsiini, appelsiini ehkä jopa hieman liikaa minun makuuni, mutta kakku katosi kyllä melko nopeasti ja lapset taistelivat viimeisestä kakkupalasesta.
Tein kakun halkaisijaltaan 24 cm vuokaan, mutta siitä tuli melko matala, joten suosittelen hieman pienempää vuokaa. 
Lisäksi lisäsin ohjeeseen suoraa 1 liivatelehden enemmän, sillä kakku olisi saanut olla hieman jämäkämpi. Tekovaiheessa ajattelin, että 2 liivatelehteä riittää, koska täytteeseen tuli 2 tuorejuustopakettia ja lisäksi suklaata hyydyttämään täytettä, mutta kakku jäi hieman liian pehmoiseksi... Jos pidät tiiviimmästä kakusta, voit lisätä ohjeen määrään vielä toisenkin liivatelehden...


Fazerinakakku

Pohja

1 pötkö (n. 170 g) Fazerina keksejä
50 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi)
Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
75 g taloussuklaata
50 g Fazerina suklaata rouhittuna
3 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa varovasti mikrossa. 
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuustot ja sekoita ne keskenään. Lisää sulatettu suklaa.
Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää rouhittu fazerina-suklaa ja sekoita.
Kuumenna appelsiinimehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet mehuun.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita hyvin sekaisin. 
Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.



2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloinen kakku :) Hyvä idea käyttää fazerinakakussa fazerinakeksejä. Pitääkin ottaa itse opiksi, yleensä kun itse käytän vain niitä samoja keksejä kakussa kuin kakussa :) Onnittelut poikasi voitosta, kyllä kelpasi juhlia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Kyllä tosiaan kelpasi juhlia, pojat pelasivat hienosti! Yleensä olen muuten itsekkin aika "tylsä" keksien kanssa, mutta nyt kun kokeilin noita, niin ihastuin kyllä täysin! Pohja oli tosi hyvä ja jatkossa kokeilen kyllä erilaisia keksejä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...