4. elokuuta 2014

Poropiiraset



Heinäkuussa mietiskelin, mitä suolaista tarjoilla pojan syntymäpäivillä ja onnekseni vastaus löytyi Suklaapossun ihanasta blogista täältä . Suklaapossu oli tehnyt aurajuusto-kinkkupiirakoita ja koska ne vaikuttivat herkullisilta tarjottavilta, päätin tehdä niitä hieman eri täytteillä. Nämä olivat niin niin hyviä! Sopivan rapsakoita, mutta sisukseltaan meheviä pikkusuolaisia. Kannattaa kokeilla näitä, mutta varoituksen sana; nämä menevät kuin kuumille kiville. Kiitos vielä Suklaapossulle ideasta ja ohjeesta!

Savuporopiiraset (n. 20 kpl)

Pohja:

500 g voitaikinaa

Täyte:

2,5 dl juustokermaa
200 g ranskankermaa
3 munaa
150 g savupororouhetta
1,5-2 dl (yksi pieni varsi) purjosipulia pilkottuna
1,5 dl persiljaa silputtuna
rouhittua mustapippuria

Sulata voitaikina ja leikaa aina yksi voitaikinalevy neljään osaan (itse taitoin palat vielä kaksin kerroin). Kaulitse palat, muotoile ja painele muffinipellin koloihin.

Tee täyte. Pilko purjosipuli, silppua persilja ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria. Lusikoi/kaada täytettä muffinipellillä oleviin taikinakuppeihin ja paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Koristele valmiit piiraat persiljan palasilla, tarjoile ja nauti!


3 kommenttia:

  1. Oi nam, savupororouheella nämä ovat taatusti mielettömän katoavaista sorttia! Kiva, että sain olla avuksi tarjoilujen suunnittelussa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä. Vieraat sanoivat, että huomaamatta tuli syötyä useampi, kun ihmettelivät, että ovatko nämä oikeasti näin hyviä... Vaikka pororouhe paljaaltaan on melko suolaista, näissä maku oli todella hyvin tasapainossa. Saat varmaan olla useamminkin avuksi ;)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Miten suosittelet, voiko nämä tehdä esimerkiksi edellisenä päivänä ja tarjoilla kylmänä, vai ovatko parempia tuoreena?

    Kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...