16. helmikuuta 2015

Pumpulinpehmeä 7 minuutin kakku


 Tämä 7 minuutin kakku osui sattumalta silmiini Liian hyvää-blogissa ja koska se oli saanut niin kovasti kehuja, oli sitä suorastaan pakko testata itsekkin.
Ei ollut kakkua kehuttu turhaan, sillä kakku oli aivan ihanaa! Uskomattoman pehmeää ja höttöistä, minkä lisäksi vielä oikeasti maukastakin. Tein kakun päälle vielä sitruunaisen tuorejuustokuorrutuksen, mutta ei se sellaista olisi edes tarvinut - kakku oli loistava muutenkin. Oikeastaan aika täydellinen kahvikakku. 
Tuo päällinen toi kakkuun hienosti sitruunan makua, mutta samalla myös makeutta. Itse en oikeastaan osannut sanoa oliko kakku parempaa ilman kuorrutetta vai kuorrutteen kanssa, mutta lapset söivät mielummin ilman kuorrutetta. (Ehkä tuon sitruunan voimakkaan maun takia)

 
 Sen lisäksi, että kakku oli tosi maukasta, oli se vielä helppo tehdäkin. Kaikki aineet mitattiin kulhoon ja vatkattiin 7 minuuttia sähkövatkaimella, minkä jälkeen taikina vain vuokaan ja uuniin.
Taikinaan tulee enemmän perunajauhoja kuin vehnäjauhoja, joten vaikka taikinaa vatkataan jauhojen kanssa pitkään, se ei silti sitkisty - päinvastoin. Silläkin uhalla, että toistan itseäni, täytyy vielä sanoa että rakenne on aivan ihana! 
   Itse tein nyt kokeilukerralla kakun puolikkaalla taikinalla n. 1 litran vetoiseen vuokaan, mutta tuolla alla olevalla ohjeella tulee isompi kakku n. 2 litran vetoiseen vuokaan. 
Mikäli et ole vielä tätä kakkua kokeillut, kannattaa ilman muuta kokeilla ja ihastua.


Vinkki! Mikäli kaipaat vaihtelua, voit maustaa taikinan raastetulla sitruunankuorella tai vaikka mieleiselläsi rouheella ja muuttaa näin kakun makua hieman erilaiseksi.


7 minuutin kakku
4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja 
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla (vehnäjauhoilla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Minä paistoin 180 asteessa 45-50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. 
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/7-minuutin-kakku-on-ihana-iso-vaalea.html#sthash.xwaVhU4t.dpuf
 Pumpulinpehmeä 7 minuutin kakku
( n. 2 litran vuokaan )

4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota vähintään 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
Mittaa kaikki aineet yhteen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuutin ajan.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 45-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Varmista kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä ja irroita varovasti vuoasta.

 Sitruunainen tuorejuustokuorrutus

50 g huoneenlämpöistä voita
100 g sitruunatuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
n. 4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kaikki aineet yhteen kulhoon. Vatkaa vatkaimella kunnes kuorrute on sileää ja tasaista.
Lusikoi kuorrutetta jäähtyneen kakun pinnalle ja tasoita esimerkiksi palettiveitsellä.
Koristele esimerkiksi sitruunankuori-raasteella.

7 minuutin kakku
4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja 
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla (vehnäjauhoilla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Minä paistoin 180 asteessa 45-50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. 
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/7-minuutin-kakku-on-ihana-iso-vaalea.html#sthash.xwaVhU4t.dpuf
7 minuutin kakku
4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja 
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla (vehnäjauhoilla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Minä paistoin 180 asteessa 45-50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. 
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/7-minuutin-kakku-on-ihana-iso-vaalea.html#sthash.xwaVhU4t.dpuf

4 kommenttia:

  1. Samainekakku lukeutuu minulla lemppareihin. Teen nykysellään useinmiten sen sitruunan tai appelsiinin makuisena tähän tapaan... http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2014/06/sitruunan-makuinen-7-minuutin-kahvikakku
    Tykkään kakusta pakastettunakin, rakenne muuttuu tiiviimmäksi. Kuorrutettuna en ole koskaan tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsi kyllä heti yhdeksi omaksi suosikiksikkin, ainakin siis näin kahvikakkuna. Kannattaa kokeilla erilaisilla kuorrutteilla, jos vaihtelua haluat...
      Valitettavasti en saanut tällä hetkellä linkkiäsi auki, mutta käyn kurkkaamassa myöhemmin uudelleen, millainen ihanuus linkin takaa löytyy :)

      Poista
  2. Kokeilin tätä samaa kakkua jokin aika sitten, tosin ilman kuorrutetta. Ensin testasin vaniljaisena ja sen jälkeen melkein heti perään sitruunalla maustettuna. Vielä kun ehtisi laittamaan blogiin jossain vaiheessa ;) Pehmoista tosiaan oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varmasti ihanaa niin vaniljaisena kuin sitruunaisenakin. Tämä maistui lempeästi vaniljalta ilman kuorrutetta, mutta kuorrute toi voimakkaan sitruunan maun ja se sopi kyllä kakkuun hyvin. Itse ihastuin kyllä tuohon ihanan pehmeään rakenteeseen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...