25. maaliskuuta 2015

Mangojuustokakku


Kevät on kesän rinnalla lempivuodenaikani. Kevät on siitä ihana, että tietää kaiken kesän lämmön olevan vielä edessäpäin, kun taas kesällä alan jo melko nopeasti murehtia "kohta" päättyvää kesää. Olen siis selvästi kesän ja lämmön lapsi :)
Itseasiassa kun keväällä aurinko alkaa paistaa ja luonto alkaa herätä, tunnen itsekkin herääväni eloon. Kevät on jotenkin niin raikas ja valoisa aika.
Poikani syntymäpäivät ovat ihanasti juuri näin keväällä ja halusin syntymäpäiväjuhliin tuon jo aiemmin postaamani mokka-suklaahoukutuksen lisäksi jotakin keväistä ja raikasta.
Päädyin lopulta mango-passionkakkuun, joka on vain hieman muutettu tästä raikkaasta mango-passionhedelmajuustokakusta.
Lisäsin tähän kakkuun mangon määrää ja lopulta tuo passionin maku jäi hieman peittoon, joten ehkä tämä olikin paremmin mangokakku. Mango maistui kakussa hyvin ja kakku oli jälleen raikas ja hyvän makuinen. Passionpyreen voi hyvin jättää kokonaan ohjeesta pois tai halutessaan lisätä sen määrää. Nyt määrä on kuitenkin ohjeeseen kirjattu sillä määrällä, jolla sitä itse käytin.

Niin ja tuosta koristelusta vielä sen verran, että panin miehen kauppaan hakemaan tarvikkeita ja yllätys yllätys, tärkeimmät koristeet jäi tulematta, joten noilla mentiin :)


Pohja

195 g murokeksejä
60 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi)
Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
 
Täyte:
 
2,5 dl vispikermaa
  2 tl vaniljasokeria
  0,5 dl sokeria
250 g mascarponea
  150 g vaniljarahkaa
 375 g mangososetta (3 prk vauvansosetta)
0,5 dl passionpyrettä (tai paseerattua passionhedelmää)
4 liivatelehteä
2-3 rkl sitruunamehua
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokerit vaahdoksi (saa jäädä hieman löysähköksi). Notkista mascarpone ja lisää siihen vaniljarahka, lisää seos kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi vielä magososeet sekä passionhedelmä. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja vatkaa sekaisin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutaman tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...