19. marraskuuta 2016

Helpot Nutella fudge-palat


 Tein jokin aika sitten Nutellamutakakkua ja koska kaappiin jäi vielä nutellaa ja koska ihastuin tuohon nutellan ja rouheiden hasselpähkinöiden yhdistelmään, alkoi päässäni kehkeytyä ajatus fudgesta, jossa yhdistyisi nutella sekä rapeat hasselpähkinät. 
Lopulta päätin ryhtyä toimeen ja päätinkin tehdä näistä hieman patukoiden tyylisiä fudgeja.
Näissä fudgeissa nuo rapeat muruset eivät löydykkään fudgen sisältä, vaan fudgen pohjasta.
Itse leikkasin valmiit fudget tällaisiksi patukoiksi/ reiluiksi paloiksi, mutta koska ne herkullisuudestaan huolimatta ovat aika makeita (ei kuitenkaan liian makeita ;) ) , niin ne voisi leikata myös pienemmiksi neliön muotoisiksi paloiksi. Vaikka eipä sillä, kyllä meidän perheellä tuhoutui hyvin nämä isommatkin palaset :D

 

Nämä fudget olivat mielestäni herkullisia  ja tuo pohja sopi niihin ihanasti tuoden lisää makua sekä rapeaa suutuntumaa. Halutessasi voit kuitenkin tehdä pelkkää nutellafudgea ja jättää pohjan pois. En kuitenkaan suosittele, sillä tuo pohja nostaa nämä fudget uudelle tasolle.
Fudge muuttui huoneenlämmössä melko nopeasti pehmeämmäksi, joten suklaan määrää voi halutessaan nostaa 150 grammasta 175 grammaan, mikä jämäköittää fudgea lisää. 
Jääkaapista naposteltuna nämä pysyivät kyllä juuri sopivat jämäköinä.
Itse tein fudge-palat Lèkuèn suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan, jossa on silikonireunat, mutta voit tehdä fudget myös tavalliseen tuorekelmulla vuorattuun astiaan.


Pohja

100 g suklaapäällysteisiä digestive-keksejä
3 rkl hasselpähkinärouhetta
50 g voita

Hienonna keksit pieneksi muruksi ja sekoita niihin tämän jälkeen hasselpähkinärouhe.
Sulata voi ja sekoita keksi-hasselpähkinämurskaan.
Painele keksiseos n. 25x10 cm kokoisen astian pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Nutella Fudge

300 g kondensoitua maitoa
1/2 tl vaniljauutetta
150-175g maitosuklaata
1 dl Nutella-levitettä

Rouhi suklaa ihan pieneksirouheeksi (sulaa näin paremmin ja nopeammin).
Mittaa kattilaan kondensoitu maito sekä vaniljauute ja sekoita sekaisin.
Lisää kattilaan suklaarouhe sekä nutella ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä.
Sekoittele seosta kokoajan vähän ja kun suklaa on sulanut ja seos tasaista nosta kattila pois levyltä.
Kaada fudgemassa heti vuokaan keksipohjan päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli. 
Leikkaa paloiksi ja koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla ja pähkinärouheella.


5 kommenttia:

  1. Aah, mitä herkkuja oot taikonut! Näyttää täydellisiltä, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! Herkkuja näkyi olevan sinunkin blogissasi :)

      Poista
  2. Oi nam, nämä ovat taatusti ihania! Tein joku vuosi sitten melkein samoista aineista yli-ihania" suklaafudgeja, jotka varmaan muistuttavat näitä maultaan, nams (https://suklaapossu.blogspot.fi/2015/11/helpot-yli-ihanat-pahkina-suklaafudget.html)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu, nämä olivat kyllä ihania!
      Niin ja tosiaan, kuolasinkin silloin fudgejasi, ne vaikuttivat ihanilta! :D

      Poista
  3. Hei, jos tekee ihan vain tuon fudgen, niin onkohan se gluteeniton noilla ainesosilla?


    T: Aloittelija gluteenittomassa leivonnassa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...