Reilu viikko sitten olin helsingissä Bloggers Inspiration Dayssa sekä Inspiration Blog Awardseissa, jotka olivat minulle laatuaan ensimmäiset. Koko päivä, ilta ja helsingin reissu olivat ihania ja tarjosivat kaivatun pienen hengähdyksen arjesta :)
Juhlissa oli hieno tunnelma ja siellä tarjoiltiin kaikennäköisiä herkkuja.
Teemu Laurell vastasi ruokapuolen herkuista ja oli ihana päästä maistamaan huippukokin tarjoiluja.
Kotiin lähtiessä sain mukaani vielä SantaMarian ja Risentan tuotekassin, joka sisälsi samoja tuotteita, joita Teemu Laurell oli tapahtuman tarjoiluissa käyttänyt. Kassissa oli lisäksi haaste valmistaa noista tuotteista terveellinen New York-tyylinen brunssi.
Tästäpä innostuneena meillä valmistauduttiin isänpäivään herkku-brunssilla, jossa tarjoiltiin...
Tuoreita hedelmiä
Nopeita, helppoja ja terveellisiä wrappeja
Aamiaismuffinsseja
Vanilja-kookos-Chiavanukasta
sekä Maustamatonta jogurttia granolalla, marjoilla sekä banaanilla.
Minusta oli ihana hemmotella perhettä viikonloppuna ja voin kertoa, että tämän aamiaisen ja lounaan yhdistelmä, eli brunssi oli maistuva ja sen verran täyttävä, että ei ollut ihan heti nälkä tämän jälkeen. :)
Alla vielä ohjeet näihin meidän terveellisempiin brunssiherkkuihin, vaikka myönnettäköön, että noihin aamiasmuffinsseihin tuli kyllä hieman ei terveellisiäkin ainesosia hurauteltua ;)
Wrapit (8 kpl)
8 kpl SantaMarian mini tortilloja
8 salaatinlehteä
Broilerin leikkelettä
Tuorekurkkua
Miniluumutomaatteja
Pese ja viipaloi kurkku sekä tomaatit.
Erottele tortillalevyt toisistaan ja aseta jokaiselle salaatinlehti.
Laita tämän jälkeen salaatinlehden päälle broilerinleikkelettä, kurkkuviipaleita sekä tomaattiviipaleita.
Rullaa tortilla kiinni ja kiedo ympärille noin 4-5 cm leveä leivinpaperisiivu.
Aamiaismuffinssit (12 kpl)
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
0,25-0,5 tl suolaa
125 g leivontamargariinia
125 g leivontamargariinia
n. 75-100 g miniluumutomaatteja viipaloituna
n. 100 g fetajuustokuutioita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
Risentan paahdettuja auringonkukan siemeniä
(paiston jälkeen SantaMarian pizzamaustetta)
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot
huolellisesti.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää irtomuffinssivuokia.
Sekoita kananmunat, kermaviili sekä suola keskenään. Sulata margariini
ja lisää se edellisiin.
Pese ja viipaloi tomaatit ja lisää ne sekä
fetajuusto munaseokseen.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
Jaa taikina muffinssipellille/vuokiin ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä sekä pizzamaustetta.
Paista uunissa noin 15 minuuttia.
Vanilja-kookos-Chiavanukas
4 dl SantaMarian kookosmaitoa
1/2 SantaMarian vaniljatanko
1 tl hunajaa
3 rkl Risentan valkosia chia-siemeniä
tarjoiluun
Risentan vadelma-kookos granolaa
(tuoreita marjoja)
Kaavi vaniljatangon siemenet ja lisää ne sekä hunaja kookosmaitoon. Sekoita hetken aikaa ja lisää chia-siemenet. Sekoita hyvin varmistaen, että chia-siemenet pysyvät irtonaisina, eivätkä klimppiydy.
Nosta jääkaappiin yön ajaksi, jotta vanukas on aamulla valmis.
Tarjoile granolan kanssa.
(minun vanukkaani on hieman pinkki, kun sekoitin siihen lisäksi vielä tuoreita mansikoita)
Nam ihania kuvia! Tulisin mielelläni brunssille <3
VastaaPoistaVoi kiitos Anni! :) Tervetuloa vain <3
PoistaIhana brunssi. Näyttää herkulta.
VastaaPoistaVoi kiitos Kaura! :)
PoistaHerkullisen näköinen brunssi <3 Mielellään olisi minäkin osallistunut noiden syömiseen :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu <3 Ehkäpä kutsun sinut mukaan seuraavalle brunssille :)
Poista