14. marraskuuta 2016

Helppo ja astetta terveellisempi brunssi

idfoodlover

Reilu viikko sitten olin helsingissä Bloggers Inspiration Dayssa sekä Inspiration Blog Awardseissa, jotka olivat minulle laatuaan ensimmäiset. Koko päivä, ilta ja helsingin reissu olivat ihania ja tarjosivat kaivatun pienen hengähdyksen arjesta :) 
Juhlissa oli hieno tunnelma ja siellä tarjoiltiin kaikennäköisiä herkkuja.
Teemu Laurell vastasi ruokapuolen herkuista ja oli ihana päästä maistamaan huippukokin tarjoiluja.
Kotiin lähtiessä sain mukaani vielä SantaMarian ja Risentan tuotekassin, joka sisälsi samoja tuotteita, joita Teemu Laurell oli tapahtuman tarjoiluissa käyttänyt. Kassissa oli lisäksi haaste valmistaa noista tuotteista terveellinen New York-tyylinen brunssi.
Tästäpä innostuneena meillä valmistauduttiin isänpäivään herkku-brunssilla, jossa tarjoiltiin...


Tuoreita hedelmiä


 Nopeita, helppoja ja terveellisiä wrappeja


 Aamiaismuffinsseja

Aamiaismuffinssit


Vanilja-kookos-Chiavanukasta

Vanilja-kookos-Chiavanukas

sekä Maustamatonta jogurttia granolalla, marjoilla sekä banaanilla.




Minusta oli ihana hemmotella perhettä viikonloppuna ja voin kertoa, että tämän aamiaisen ja lounaan yhdistelmä, eli brunssi oli maistuva ja sen verran täyttävä, että ei ollut ihan heti nälkä tämän jälkeen. :)
Alla vielä ohjeet näihin meidän terveellisempiin brunssiherkkuihin, vaikka myönnettäköön, että noihin aamiasmuffinsseihin tuli kyllä hieman ei terveellisiäkin ainesosia hurauteltua ;)

Wrapit (8 kpl)

Wrapit


8 kpl SantaMarian mini tortilloja 
8 salaatinlehteä 
Broilerin leikkelettä
Tuorekurkkua
Miniluumutomaatteja

Pese ja viipaloi kurkku sekä tomaatit.
Erottele tortillalevyt toisistaan ja aseta jokaiselle salaatinlehti.
Laita tämän jälkeen salaatinlehden päälle broilerinleikkelettä, kurkkuviipaleita sekä tomaattiviipaleita.
Rullaa tortilla kiinni ja kiedo ympärille noin 4-5 cm leveä leivinpaperisiivu.


Aamiaismuffinssit (12 kpl)


2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
0,25-0,5 tl suolaa
125 g leivontamargariinia
n. 75-100 g miniluumutomaatteja viipaloituna
n. 100 g fetajuustokuutioita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta 
 
Pinnalle: 
 
Risentan paahdettuja auringonkukan siemeniä
(paiston jälkeen SantaMarian pizzamaustetta)
 
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot huolellisesti. 
Vaihtoehtoisesti voit käyttää irtomuffinssivuokia. 
Sekoita kananmunat,  kermaviili sekä suola keskenään. Sulata margariini ja lisää se edellisiin. 
Pese ja viipaloi tomaatit ja lisää ne sekä fetajuusto munaseokseen. 
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
Jaa taikina muffinssipellille/vuokiin ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä sekä pizzamaustetta. 
Paista uunissa noin 15 minuuttia.


Vanilja-kookos-Chiavanukas

vanilja-kookos-chiavanukas

4 dl SantaMarian kookosmaitoa
1/2 SantaMarian vaniljatanko
1 tl hunajaa
3 rkl Risentan valkosia chia-siemeniä

tarjoiluun

Risentan vadelma-kookos granolaa
(tuoreita marjoja)

Kaavi vaniljatangon siemenet ja lisää ne sekä hunaja kookosmaitoon. Sekoita hetken aikaa ja lisää chia-siemenet. Sekoita hyvin varmistaen, että chia-siemenet pysyvät irtonaisina, eivätkä klimppiydy.
Nosta jääkaappiin yön ajaksi, jotta vanukas on aamulla valmis.
Tarjoile granolan kanssa.
(minun vanukkaani on hieman pinkki, kun sekoitin siihen lisäksi vielä tuoreita mansikoita)


6 kommenttia:

  1. Nam ihania kuvia! Tulisin mielelläni brunssille <3

    VastaaPoista
  2. Ihana brunssi. Näyttää herkulta.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen brunssi <3 Mielellään olisi minäkin osallistunut noiden syömiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu <3 Ehkäpä kutsun sinut mukaan seuraavalle brunssille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...