23. huhtikuuta 2014

Brookie ja kuningatar-brownie



 Pääsiäisenä oli aikaa testata uusia herkullisen oloisia reseptejä... Koska kaksi niistä oli brownie-pohjaisia, päätin muokata pohjan niiden väliltä ja näin sain samalla vaivalla pohjan molempiin ja vain täytteet/päälliset piti tehdä erikseen. Brookie oli mielestäni herkullisen kostea, mehevä, maukas ja pinnaltaan rapea ja kuningatar-versio suklainen ja samalla kirpsakka, päällisen ollessa jamia... Tämä olisi voinut olla vielä herkumpaa valkosuklaa-pohjalla... Jakaa ehkä enemmän mielipiteitä, mutta jos pidät tumman suklaan ja kirpeän vadelman liitosta, on kuningatar-versio oiva valinta. Alla ohjeet molempiin (pohja molemmissa sama). Alkuperäiset ohjeet löydät; Belle Baien Brookiet ja Suklaapossun Kuningatar-tuorejuusto-browniet .

Brownie-pohja

125 g    Taloussuklaata (tai muuta tummaa suklaata)
175 g     Margariinia/voita
1,5 dl     Sokeria
1 dl        Fariinisokeria
1 rkl       Vaniljasokeria
3            Kananmunaa
0,5 dl     Kaakaojauhetta
3 dl        Vehnäjauhoja
1/2 tl.      Suolaa

Sulata varovasti suklaa ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon sokerit. Vatkaa sekaan munat yksitellen. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja suola ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Valitse kumman päällisen haluat;

Brookien-päällinen

125 g    Margariinia
3/4 dl    Sokeria
3/4 dl    Fariinisokeria
1 tl        Vaniljasokeria
2            Munaa
3 dl        Vehnäjauhoja
1/2 tl      Leivinjauhetta
100 g      Rouhittua tummaa suklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja  sekoita mukaan taikinaan. Lisää lopuksi vielä rouhittu suklaa ja kaada vuokaan brownie-taikinan päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 35 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen annospaloiksi leikkaamista.


Kuningatar-päällinen

250 g      Mascarponea
1             Kananmuna
1 rkl        Fariinisokeria
2 rkl        Sokeria
1 tl           Vaniljasokeria

Pinnalle

3 dl          Vadelmia
1 dl           Mustikoita

Sekoita mascarponen joukkoon muna ja sokerit. Kaada seos brownie-pohjan päälle ja ripottele päälle vielä vadelmat ja mustikat. Paista 175 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen annospaloiksi leikkaamista.



2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä, juuri sellaisia ihania tahmaisia mutakakkumaisia paloja, nam! :) Hyvä ajatus testata kahta erilaista yhdellä kertaa samanlaisella pohjalla. Mullakin on ollut testauslistalla tuo brookie, se vaikuttaa tosi herkulliselta, ja makealta. Tuo valkosuklaapohja on hyvä ajatus, sopisi taatusti tosi hyvin yhteen vadelman kanssa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ajattelin, että pääsee helpommalla ja saa samalla testattua kaksi erilaista kuitenkin samantyylistä, joita kumpaakin teki mieli... Kannattaa tosiaan testata tuota brookieta, uskon että tykkäät.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...