19. maaliskuuta 2015

Amerikkalainen Porkkanakakku


  Eräs tuttavani oli tehnyt yhteishyvän ruokaliitteessä ollutta amerikkalaista porkkanakakkua ja koska kakku sai häneltä kehuja, halusin kokeilla sitä itsekkin näin pääsiäisen lähestyessä.
Kaiken lisäksi mieheni sisko on pyytänyt minua useampaankin kertaan tekemään kyseistä kakkua, joten nyt sain hyvän syyn kutsua hänetkin kahville :)


 Tämä kakku on periaatteessa kuin porkkanapiirakka, joka on leivottu kakun malliin ja täytetty tuolla samaisella kuorrutteella, jota piirakankin päällä monesti nähdään. Ja juuri tuo kuorrutehan se monesti parasta on, joten nyt sitä herkkua löytyy hieman runsaamminkin.
Tuota, miksi nimi on amerikkalainen porkkanakakku, en tiedä, mutta koska kakku sillä nimellä lehdessä oli, niin sen nimen se täälläkin sai.
Itse käytiin kakkuun pekaanipähkinää saksanpähkinän sijasta, koska vain sitä pähkinää löytyi valmiiksi kotoa, mutta eiköhän tuo ihan yhtä hyvin asiansa ajanut.
Kakkupohjaan pähkinä toi porkkanaraasteen lisäksi mukavan suutuntuman ja itse pohja oli ihanan pehmeä ja mehevä. Pohja oli kaiken lisäksi mielestäni oikein makoisa, eikä hävinnyt kuorrutteelle yhtään. 
Kaiken kaikkiaan oikein hyvä kakku!


 Amerikkalainen Porkkanakakku
(ohje yhteishyvä lehden ruokaliitteestä)

Kakkupohja

300 g (n. 3 keskikokoista) porkkanaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
(1/4 tl muskottipähkinää, jota itse en laittanut)
70 g saksanpähkinöitä (itse käytin pekaanipähkinöitä)
2 rypsiöljyä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla (itse käytin silikonireunaista vuokaa, eikä tätä vuorausta silloin tarvitse tehdä).
Rouhi pähkinät valmiiksi.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi (raastetta pitäisi tulla 4,5-5 dl).
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet (ei pähkinöitä) keskenään.
Siivilöi kuivat aineet vähän kerrallaan munavaahtoon ja sekoita varovasti. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Täyte ja kuorrutus

400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g pehmeää margariinia
3-4 dl tomusokeria

Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään.

Halkaise kakkupohja. Levitä hieman alle puolet kuorrutteesta kakkupohjan päälle ja nosta toinen pohjan puolikas päälle. Levitä loput kuorrutteet kakun päälle ja reunoille.
Koristele halutessasi pähkinärouheella ja kokonaisilla pekaanipähkinöillä.


6 kommenttia:

  1. Mä olen kuolannut samaista kakkua, mutta jäänyt miettimään että miten tämä eroaa "tavis" porkkanakakusta. Ei ehkä pitäisi miettiä liikaa, vaan pistää töpinäks ja leipoa se kakku! ☺ Ihanan mehevältä se ainakin näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata miettiä turhia :) En tiedä minäkään tämän eroa, mutta herkullista ja mehevää oli, kannattaa todellakin testata. Tuhtia tavaraa, mutta ah niin hyvää! :)

      Poista
  2. Nami, nami, aivan todella passeli pääsiäiskakku :). Porkkanahiput näkyvät kivasti tuosta leikatusta palasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä namia ja porkkanathan on pääsiäispupujen herkkua, niin eiköhän tämä kakkukin :)

      Poista
  3. Ihanan herkullisen näköinen tuo viimeinen palakuva, melkein jo maistan mille tämä maistui :P Porkkanaleivonnaiset ovat kyllä tosi hyviä, kosteita ja meheviä, nams! Itsekin tein joskus viime vuoden puolella porkkanapiirakkaa kakun muotoon ja herkkua oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Tämä kakku, kuten myös tosiaan piirakkakin ovat kyllä niin niin hyviä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...