31. toukokuuta 2017

Samettisen pehmeä New York Cheesecake


 Viime viikonloppuna vietettiin rakkaan kuopukseni 5-vuotis juhlia ja kauniista ilmasta inspiroituneena halusin leipoa jotakin, johon tulisi runsaasti tuoreita kesäisiä marjoja.
Niinpä leivoin elämäni ensimmäistä (mutta en taatusti viimeistä) kertaa New York Cheesecakea.


 Tämä oli vasta toinen kerta, kun kokeilin uunissa paistettavaa juustokakkua, joten oikean paistolämpötilan hakeminen on vielä hieman työn alla. 
Riippumatta siitä, oliko paistolämpötila tällä kertaa oikea, niin kakun rakenne oli jotakin uskomatonta!
Kakku oli juuri sopivan kiinteä, mutta silti täydellisen kostea ja samettisen pehmeä. 
Kakun makeuskin oli juuri sopiva ja tuoreet marjat sekä marjakastike täydensivät kakkua loistavasti.
Ehdottomasti suositukseni arvoinen kakku! 


New York Cheesecake

Pohja:
175 g digestive-keksejä
75 g voita

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele n. 22-senttinen irtopohjavuoka. 
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle sekä reunoille. Paista pohjaa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. 
Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Juustokakkutäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
150 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia sähkövatkaimella. 
Lisää ranskankerma sekä sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi sähkövatkaimella. 
Lisää vaniljauute ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. 
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. 
Lisää lopuksi vielä maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. 
Paista 45-60 minuuttia 160 asteessa uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
(Huom! Uunivuoasta sekä uunin tehokkuudesta riippuen
paistoaika voi vaihdella kovasti, joten seuraa kakun kypsymistä)

Tarjoile tuoreiden marjojen sekä marjakastikkeen kanssa.

Vinkki!
Nopean marjakastikkeen voit tehdä soseuttamalla sauvasekoittimella valitsemiasi marjoja
n 150 g ja lisäämällä joukkoon 2 rkl tomusokeria.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...