4. helmikuuta 2015

Ihanan pehmeä ja mehevä suklaakakkupohja


Tämä suklaakakkupohja on aivan ihana! Pehmeä, suklainen ja kostea, sekä kaiken lisäksi vielä helppo tehdä. 
Tein tämän pohjan appivanhempieni hääpäivänkakkuun ja kokeilin sitä ensimmäistä kertaa, mutta se osui heti nappiin ja sai paljon kehuja. Pohjaa en kostuttanut ollenkaan, sillä se oli mielestäni ihanan kostea muutenkin. Halutessa pohjaa voi tietenkin kostuttaa, jolloin siitä tulee vieläkin kosteampi.


 Kakkupohja oli helposti leikattava ja kesti siirtelyäkin hyvin murtumatta. Vaikka pohjaan tuli reilusti suklaata ja se oli ihanan mehevä, ei pohja siltikään ollut liian tiivis vaan pysyi ihanan pehmeänä.
Idea kakkupohjaan lähti Leipoo sukkasillaan-blogista täältä. En kuitenkaan halunnut käyttää pohjaan tällä kertaa kahvia, joten vaihdoin sen suklaamaitoon ja muutin reseptiä hieman.


Pehmeä ja mehevä suklaakakkupohja

2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta
1 dl kevytmaitoa
100 g taloussuklaata

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele (ja jauhota) valmiiksi n. 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Itse voitelin ja korppujauhotin (minulla ei ollut ruisjauhoja) vuoan ja pohjan pinnassa näkyykin tuota korppujauhoa, mutta ensi kerralla jättäisin tuon jauhottamisen pois, sillä uskon, että pelkkä vuoan voitelu riittäisi...
Mittaa, yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään.
 Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää maito. Lämmitä hellalla miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut maitoon. Nosta kattila pois levyltä.
Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen sekaan kermaviili, öljy, vaniljauute sekä suklaamaito. Vatkaa sekaisin.
Siivilöi kuivat aineet nesteiden päälle ja vatkaa sekaisin. Jatka vatkaamista keskiteholla n. 2 minuutin ajan ja kaada sitten taikina kakkuvuokaan. (Taikina on melko löysää)
Paista uunin keskitasolla n. 60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. 
Huom! kakkupohja on melko kostea, joten tikkuun voi jäädä hieman murusia kakusta, muttei enää löysää raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15-20 minuuttia, irroita kakku vuoasta ja kääri kelmuun. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. Itselläni kakku oli yön yli jääkaapissa ennen täyttämistä.


7 kommenttia:

  1. Oli niin vakuuttavat kehut, että kakku kohoaa jo uunissa:) Taikina ainakin oli thoudella herkullisen makuista:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, sinähän olit nopea :) Täytyy tunnustaa, että itsekkin maistelin myös jo taikinaa ja hyvää oli... :P Toivottavasti myös kypsä kakku on mieleesi...

      Poista
    2. Kypsä kakkukin oli erittäin hyvää:) Lisäsin blogisi linkkilistaani, niin ei mene enää herkulliset reseptit ohi.

      Poista
    3. Ihana kuulla, että kakku oli sinunkin mieleesi ja tekemäsi kakku näyttikin aivan ihanalta! Kiva, että linkitit minut :)

      Poista
  2. Ihan mahtavalta kuulostaa kahvin vaihto suklaamaitoon - tulee varmasti todella täyteläisen suklainen pohja! Kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ilman muuta kokeilla, ihanan suklainen pohja :) Itse ajattelin kokeilla vielä myöhemmin sitä alkuperäistä kahvipohjaakin...

      Poista
  3. Soveltuuko tämä kerroskakkuun ?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...