2. helmikuuta 2015

Laskiaispulla-muffinssit


Löysin Elämää koivurannassa-blogista ihania laskiaismuffinsseja ja niinpä halusin itsekkin kokeilla tällaista hieman erilaista versiota tuosta laskiaisen perinneherkusta. Näistä tulikin aivan ihanan makuisia muffinsseja. Anoppini sanoin, kaikki maut olivat kohdallaan ja kaikki pullan makuelementit löytyivät, vain rakenne oli erilainen kuin oikeassa pullassa. Itseasiassa nämä ehkä jopa voittivat perinteisen pullan, jos ajatellaan pelkkää pullaa ilman tuota kermavaahtoa ja hilloa (mantelimassasta en itse välitä, mutta makujahan on monia...). 
Mehän siis olisimme anoppini kanssa syöneet näitä ilman hilloa ja kermavahtoakin, sillä jo nuo pelkät muffinssit olivat niiiin hyviä, mutta lasten takia vatkattiin kuitenkin myös kermavaahto ja sipaistiin hilloa muffinssejen alempaan puolikkaaseen. 
Yhtä vaikeita syötäviä nämä ovat kuin perinteisetkin laskiaispullat, mutta huomattavasti nopeampi sekä helpompi vaihtoehto valmistuksen kannalta.  Kannattaa ilman muuta kokeilla!



Laskiaispulla-muffinssit (n. 12 kpl)

100 g voita (huoneenlämpöisenä)
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 prk kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

Lisäksi väliin
 mansikka- tai vadelmahilloa, kermavaahtoa, sekä päälle tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Öljyä muffinssivuoan kolot huolellisesti.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. (tämän jälkeen voit jättää vatkaimen pois)
Lisää kermaviili taikinaan, sekoita, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele sekaisin. Älä vatkaa/sekoita liikaa, riittää että jauhot sekoittuvat taikinaan kunnolla.
Jaa taikina muffinssipellin koloihin (reilu kukkurallinen ruokalusikallinen/kolo) ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Anna jäähtyä, halkaise ja täytä hillolla sekä  kermavaahdolla. Siivilöi pinnalle vielä tomusokeria.


5 kommenttia:

  1. Taikinaanhan voisi lisätä vähän kardemummaa, niin olisi vieläkin autenttisemman makuista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, se on jäänyt kirjaamatta... Anteeksi, hyvä kun huomautit... Kyllä tähän kardemummaa tuli...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, mielestäni hyvä ja helppo vaihtoehto, minkä lisäksi vielä maukaskin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...