16. huhtikuuta 2016

Nutellalla täytetty pannukeksi


Viimeiset pari viikkoa ovat taas olleet kiireisiä koulupäivien venyessä pitkiksi ja täytyy sanoa, että välillä on ollut hieman veto pois. Mikä olisikaan parempi syy hemmoitella itseä jollakin hyvällä kouluviikon päätteeksi ;)
Cookie Dough jäätelö on mielestäni ihanaa ja niinpä pannukeksejen vilahdellessa milloin missäkin heräsi ajatus herkutella yhdistelmällä vaniljajäätelöä ja lämmintä hieman alipaistettua keksiä.
Kaiken kukkuraksi kaapissa oli avattu nutella purkki, joten täytyihän sitäkin yhdistelmään vielä saada.
Ja ei, tästä ei tullut yhtään liian makeaa, vaikka toisin olisi voinut luulla. 
Mikäli siis rapea pintainen, sisältä pehmeä keksi ja nutella ovat makuusi, kannattaa tätä herkkua ilman muuta kokeilla. Keksi on helppo valmistaa ja paljon vaivattomampi tehdä kuin pienet keksit. 
Koko taikina paistetaan uunissa kerralla joko pannussa tai vuoassa ja sitten tarjoiluvaiheessa leikataan palasiksi piirakan tapaan.
Paistoajan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä oma keksini pääsi paistumaan hieman liian kypsäksi. Tarkoitus on, että keksi saa väriä ja rapeutta pintaan, mutta pysyy sisältä pehmeänä.


Nutellalla täytetty pannukeksi

125 g margariinia tai voita
3/4 dl hienoa sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl vaniljauutetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
0,75 dl suklaahippuja
0,75 dl nutellaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vuoraa valurautainen paistinpannu tai esimerkiksi pyöreä vuoka tai irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vaahdota voi ja sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin välillä vatkaten.
 Lisää vaniljauute ja sekoita.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe sekä suola ja vatkaa ne taikinaan.
Sekoita lopuksi joukkoon vielä suklaahiput.
Ota reilu puolet taikinasta ja levitä se pannulle/vuokaan leivinpaperin päälle.
Mikäli taikina on todella pehmeää, nosta se hetkeksi kylmään jähmettymään ennen nutellan levittämistä.
Lusikoi  nutellaa keksitaikinan päälle ja levitä varovasti siten, että nutellaa on tasainen kerros lähes keksin reunalle asti.
Lusikoi päälle loput keksitaikinasta ja levitä tasaiseksi.
Paista uunissa n. 30 minuuttia. 
(HUOM! Uunien tehokkuudet vaihtelevat kovasti, joten seuraa keksin paistumista)



6 kommenttia:

  1. Oijjoi, mikä herkku täällä taas! :P Tuo ei voi olla muuta kuin hyvää, mahtava päätös (koulu)viikolle :)

    VastaaPoista
  2. Pakkohan tätä on kokeilla, ai että kun näyttää herkulta! :)

    VastaaPoista
  3. Mikä mahtava idea! Seuraavan kerran teenkin pikkuleipätaikinan tähän tyyliin, kun tekee nopeasti mieli makeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Eikö olekkin, kuka lie ensimmäisen kerran hoksannut tämän... Tämä on kyllä helpompi ja nopeampi tapa, kuin yksittäiset pikkuleivät...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...