18. maaliskuuta 2014

Caramel-cappucino juustokakku siskolle



Rakas isosiskoni täytti vuosia ja tein hänelle kahvipöytään pari juustokakkua. Olen tehnyt tätä kakkua aiemmin vanilla cappuccino jauheesta ja siitäkin tuli hyvää. Nyt kaapissa oli lidlistä ostettu caramel cappuccino-purkki ja testasin sitä. Hyvää oli ja siskoni tykkäsi paljon, joten nappiin meni makuvalinta (sain valita kakun itse, kunhan ei tule mango-juustokakkua). Täyte on muokattu kinuskikissan kahvikissan mokkasuklaatäytteen pohjalta.

Pohjana käytin tällä kertaa digestive kekseistä tehtyä keksipohjaa, mutta myös aiemmin käyttämäni suklainen kakkupohja käy hyvin.

Täyte:

5 dl       vispikermaa
1 prk     mascarponea
2 tl        vaniljasokeria
1 rkl      sokeria
0,25 dl  caramel cappuccino jauhetta
2            isoa daim patukkaa murskattuna
5            liivatelehteä
0,5 dl     kahvia tai keitettyä vettä

Tee ensin valitsemasi pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kulhoon vispikerma, sokerit sekä cappuccino-jauhe, vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahtoon mascarpone ja sen jälkeen daim-murska. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin/veteen ja lisää liivateliuos koko ajan sekoittaen ohuena nauhana vaahtoon. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele esimerkiksi suklaarouheella tai daim-murskalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...