24. maaliskuuta 2014

Kinder piirakka


Tätä piirakkaa olen aikonut tehdä jo pidemmän aikaa, mutta se on aina vain siirtynyt ja siirtynyt. Nyt oli sitten hyvä syy tehdä; pojan syntymäpäivät.... Hyvää oli, vaikkakin joidenkin makuun makeaa. Parasta piirakka oli seuraavana päivänä jääkaapista otettuna. Ohje löytyy useammasta blogista (esim. chocomum, tarun taikakakut, feetu) ja on muuten sama, mutta kreemin vaihdoin erilaiseksi. Ajattelin pelkän tomusokeri-voikreemin liian makeaksi ja tuhdiksi, joten muokkasin sitä hieman... Lisäksi kreemiä ja maitosuklaata oli liian vähän, joten lisäsin sulkuihin isommat määrät, joita suosittelen...

Pohja:
6 dl    sokeria
5 dl    vehnäjauhoja
2 tl     vaniljasokeria
4 tl     leivinjauhetta
6 rkl   tummaa kaakaota
3 dl     kuumaa vettä
300g   sulaa voita
4         kanamunaa


Kreemi:
100g (175g) suolatonta voita
75g (150g)   valkosuklaata
½ (1)  prk     mascarponea
2 (3) rkl        tomusokeria

Kuorrutus:
200g (300g)    maitosuklaata

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, voisula ja lopuksi munat, joiden rakenteen olet ensin sekoittanut rikki. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kreemi. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Vatkaa pehmennyt voi ja mascarpone sekaisin ja lisää suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Levitä pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa ja levitä kreemin päälle. Koristele esim. valkosuklaalla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...