6. toukokuuta 2014

Samettisen pehmeä mansikka-mustikkajuustokakku


 Tämän mansikka-mustikkajuustokakun rakenne on samettisen pehmeä ja maku raikas, eikä yhtään liian makea. Mansikka jää aavistuksen mustikan alle, mutta raikastaa kuitenkin kakkua ja saa kakun maistumaan keveämmältä, kuin pelkästä mustikasta tehty kakku.  Kakkua tehdessä laitoin ajatuksissani tuorejuuston tehosekoittimeen (siis sauvasekoittimeen) marjojen kanssa, mutta ehkä juuri se "vahinko" teki rakenteesta niin pehmeän. Kakku maistui erään vieraan mielestä smoothielle ja osa luuli ettei kakkuun ole käytetty ollenkaan tuorejuustoa...


Mansikka-mustikkajuustokakku

Pohja:

200 g keksimurskaa (itse laitoin 100 g murokeksejä ja 100 g digestiveä)
75 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. (Voit öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi)
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 

Täyte:

200 g mansikoita
100 g mustikoita
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vanillaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä tai sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mustikat sauvasekoittimella/tehosekoittimessa, lisää sokerit ja sekoita sekaisin. Lisää marjojen sekaan vielä tuorejuusto ja sekoita vielä kerran hyvin sekaisin. Itse käytin kokoajan soseuttamiseen ja sekoittamiseen sauvasekoitinta. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää marjaseos pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.  Kuumenna vesi/sitruunamehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sulata liivatelehdet kuumaan nesteeseen ja kaada tämän jälkeen marjavaahtoon. Vatkaa sekaisin. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan, mielellään yön yli. Irroita hyytynyt kakku vuoasta varovasti ja koristele runsaasti tuoreilla marjoilla.

3 kommenttia:

  1. Hei, onnistuuko pakastemarjoista? Tarviiko enemmän liivatetta siinä tapauksessa vai riittääkö tosiaan vain 3 liivatelehteä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Käytin itsekkin pakastemarjoja, joten onnistuu kyllä niistä. Juuri tuo liivatelehtien alhainen määrä pitää kakun niin ihanan pehmeänä ja suussa sulavana. Kakun rakenne on kuitenkin tosi pehmeä, joten jos haluat siitä hieman jämäkämmän, käytä liivatelehtiä 4.

      Poista
  2. Terve. Voiko kakun pakastaa? Kyselee Sirpa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...