23. tammikuuta 2015

Ihastuttava Kuningatarpiirakka


Tätä piirakkaa tein kolme kertaa, ennen kuin se onnistui täydellisesti. Maku oli joka kerta piirakassa ihastuttava ja se meni kaupaksi hetkessä, mutta jostain syystä taikina oli alkuun liian "ohutta" ja rahkakerros pääsi sekoittumaan taikinaan. Makuunhan tämä ei tietenkään vaikuttanut, tai jos vaikutti niin hyvällä tavalla, sillä piirakka oli ihanan pehmeää ja kosteaa. Kastikettakaan siihen ei kaivannut. Loppujen lopuksi annoin kuitenkin periksi, palasin tuttuun ja tein taikinasta hieman paksumman sekä vähensin hieman rahkan määrää välikerroksesta (tämä pakosta, sillä rahkaa ei ollut enempää jäljellä). Tällä kertaa valmis tuotos oli täydellinen. Kostea ja mehevä pohja, ohut aavistuksen makea vaniljarahkakerros, kirpeitä vadelmia ja maukkaita mustikoita. Siis kerrassaan ihastuttava piirakka!


Resepti on siis hyvin pitkälle sama kuin mummin mustikkapiirakassa, ja herkullisen mehevässä omenapiirakassa, mutta pohjan piimä on vaihdettu vaniljajogurttiin, määriä on muokattu ja väliin on lisätty vaniljarahkakerros sekä vadelmia.

Kuningatarpiirakka

150 g leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja 
1 tl vaniljasokeria
  1 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
1 dl vaniljajogurttia

Väliin ja pinnalle

250 g vaniljarahkaa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
  n. 100 g mustikoita
50 g vadelmia 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja valmiiksi leivinpaperilla.
Nypi pehmeä rasva, sokerit ja jauhot (joihin olet sekoittanut ruokasoodan) murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta erilleen 2 dl päällistä varten ja sekoita jäljelle jääneen seoksen joukkoon muna sekä vaniljajogurtti. Levitä taikina irtopohjavuokaan.
Sekoita vaniljarahka, kananmuna ja sokerit keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle.
 Ripottele päälle mustikat, vadelmat sekä lopuksi vielä päällistä varten erilleen otettu muruseos.
Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.


5 kommenttia:

  1. Voi miten suussa sulavan näköistä! Piirakka on kyllä erittäin houkuttelevan näköinen!
    Ilmeisesti marjat ovat pakasteesta? Lisäätkö ne sulatettuina vai jäisinä? Tätä piirakkaa on kyllä testattava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Kannattaa ilman muuta testata, tämä piirakka on aivan ihanaa! Marjat tosiaan ovat pakasteesta ja jäisinä lisäsin. Olisi kiva kuulla, mitä pidit piirakasta, mikäli sitä leivot :)

      Poista
    2. Hyvä, jäisinä siis :) Kyllä, testiin menee ja kerron tuloksen :)

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan teit piirakan? Ajattelin huomenna testata.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoitteluni, että vastaukseni taitaa tulla liian myöhään... Käyttämäni vuoka oli halkaisijaltaan noin 25-26 cm.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...