1. maaliskuuta 2015

Katkarapu-cocktailpalat


Mieheni sisko piti tupaantuliaiset uudessa kodissaan ja minä sain kunnian hoitaa osan tarjoiluista. :)
Tarjoiluista haluttiin cocktail-tyyliset, joten tarjolla oli lopulta pieniä pizza-paloja, kanasalaattia, katkarapu-cocktailpaloja,  tonnikala-cocktailpaloja, triplasuklaamousseja sekä baileyskuppeja.
Ensimmäisenä tänne blogiin pääsevät nämä ihanat ja helpot katkarapu-cocktailpalat.


Katkarapu-cocktailpalat (n. 100 kpl)

n. 800 g (13 levyä) lehtitaikinalevyjä
unikonsiemeniä

Täyte

 200 g maustettua tuorejuustoa (valkosipuli, yrtit tms,)
1 dl majoneesia
150 g ranskankermaa
2-3 rkl sitruunamehua
1/2-1 tl suolaa
 1 pieni tai 1/2 iso punasipuli
1 dl ruohosipulia silputtuna
450 g kuorettomia katkarapuja (sulatettuna)
 (paprikamaustetta)

Valmista ensin täyte.
Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen majoneesi, ranskankerma, suola sekä sitruunamehu.
Pilko punasipuli tosi pieneksi ja sekoita se sekä ruohosipulisilppu tuorejuustoseokseen.
Kääntele lopuksi sekaan vielä sulat ja valutetut katkaravut.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, paprikamaustetta ja sitruunamehua.
Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.

Sulata lehtitaikinalevyt erillään toisistaan. Leikkaa sulaneet levyt keskeltä kahtia ja sen jälkeen puolikkaat vielä 4 osaan. Voitele lehtitaikinaneliöt kananmunalla, ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista uunissa 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.



Anna jäähtyä ja repäise neliöt halki.



Lusikoi täytettä alaosalle ja nosta kansi päälle.



4 kommenttia:

  1. Kiva ohje, ajattelin kokeilla kinkkutäytteellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan on mukavan helppo ja yksinkertainen ohje. :) Suht nopeasti saa valmiiksi paljon pohjia suolaisille pikkutarjottaville. Kinkkutäyte sopii varmasti myös tosi hyvin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että täytteessä on kunnolla makua, sillä tuo kuori vie hieman tehoja täytteeltä :)

      Poista
  2. Noista voitaikinalevyistä saa niin helpolla herkkua! Näitä olis kiva kokeilla joihinkin juhliin! Voi olla näitä pitäis tehdä pari sataa, että riittäis meillä 20 aikuiselle ja lapset vielä päälle... Luulen meinaa, että näitä lipsahtaa helposti kymmenen yhteen suuhun ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saa! Voitaikina on niin mahtava kun siitä saa tehtyä helposti, nopeasti ja monipuolisesti kaikkea :) Itse kokeilen seuraaviin juhliin niitä sinun sarviasi. Nämä ovat sen verran pieniä ja näppäriä syödä, että näitä tosiaan tulee syötyä helposti useampikin, mutta onneksi näitä on helppo tehdä isokin satsi. Ajattelin itse kokeilla ensi kerralla tuollaisella kinkku- tai graavilohitäytteellä...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...