Tein tammikuussa elämäni ensimmäistä kertaa uunissa paistettavaa juustokakkua (Salted Caramel cheesecakea) ja innostuin niin kovin, että pian huomasin miettiväni toisenlaista uunissa paistettavaa juustokakkua. Koska oreo-keksit ovat olleet nyt aikalailla pinnalla ja koska meidänkin perheessä ollaan ihastuttu mm. oreo-jäätelöön, päätin kokeilla uunissa tehtävää oreo-juustokakkua. Hetken mietinnän jälkeen päädyin kuitenkin siihen, että teenkin yksittäisiä kakkusia, joissa jokaisen pohjana toimisi yksi oreo-keksi (säästyy pohjan tekemisen vaiva :D ) ja kakut olisivat valmiita annospaloja.
Täytyy sanoa, että vähintään yhtä hyvin upposi tämä kakku kuin aiempikin kokeilu!
Oreotäyte oli ihanan täyteläinen ja pehmeä, eikä yhtään liian makea. Keksipalaset olivat pehmenneet täytteeseen, mutta toivat silti suutuntumaa ja tumman suklaista makua muuten vaniljaiseen täytteeseen. Myös pohjana toimivat keksit olivat pehmenneet hieman, vaikkakin rapeutta oli jäänyt jonkin verran jäljelle.
Päälle pursotettu kermavaahto kevensi muuten melko tuhtia kakun makua ja tuoreet mansikat raikastivat makukokemuksen. Kerrassaan ihastuttava yhdistelmä!
Nämä(kin) katosivat tosi nopeasti illan aikana jääkaapistamme...
Mikäli siis olet oreon tai uunijuustokakkujen ystävä, älä jätä tätä kokeilematta!
Pohjat:
14 Oreo-keksiä
Oreo-juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
4 Oreo-keksiä murskattuna
Lisäksi
Kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Vuoraa muffinssipellin kolot muffinssivuoilla tai käytä jämäköitä muffinssivuokia.
Aseta jokaisen muffinssivuoan pohjalle yksi kokonainen Oreo-keksi ja siirrä odottamaan.
Vatkaa tuorejuusto ja vaniljauute notkeaksi sähkövatkaimella (noin 30 sekuntia).
Lisää
sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi (noin 2 min).
Lisää
kananmunat yksitellen ja sekoita pikaisesti molempien jälkeen.
Kaada keksimurska täytteeseen ja kääntele sekaisin.
Kaada täyte tasaisesti vuokiin keksien päälle siten, että vuoat ovat lähes täynnä.
Paista 160 asteessa uunin
keskitasolla noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt".
Anna
jäähtyä, irroita vuoista ja pursota päälle kermavaahtoa. Koristele tuoreilla mansikoilla.
(Halutessasi voi vain kipata kakkuset lautaselle, jolloin pohja toimii koristeena. Kannattaa kuitenkin huomioda, että keksi ei ole täysin pehmeä)
Ihanaa Viikonloppua!
Oijoi nyt on kyllä herkkua :) Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaNo niin olikin :D Kiitos Anni! <3
PoistaNam, nyt kyllä houkuttelis tehdä näitä heti. Voisin testata Dominoilla, kun niitä sattuu kaapista löytymään :)
VastaaPoistaKiitos Jack! Nämä oli kyllä hyviä. :P Joko testasit? :)
PoistaIhanan näköisiä pikkuherkkuja ♥
VastaaPoistaKiitos Taru! <3
PoistaOnpa ihania kakkusia! Tosi hyvä idea tehdä tällaisia pieniä ja yksittäisiä juustokakkuja. Testiin!
VastaaPoistaKiitos Tita! <3 Minustakin nämä oli ihania :) Kannattaa tosiaan testata :P
Poista