24. helmikuuta 2015

Pull Apart Pizzaleipä


Tämä pull apart pizzaleipä on suolainen versioni nyhtöpullasta. (olipa muuten vaikea keksiä nimeä, sillä nyhtöpizza ei kuulostanut kovin hyvältä...) Idea on siis sama kuin nyhtöpullassa, eli pizzaleipä on siis tarkoitus nostaa kokonaisena pöytään ja perhe/vieraat saavat sitten nyhtää/repiä siitä itselleen paloja.


Enpä tiedä pärjääkö tämä oikealle pizzalle, mutta kun kerran niin kovin ihastuin tuohon nyhtöpullaan, niin pitihän siitä kokeilla myös suolaista versiota. Ja toisaalta on kivakin kokeilla uusia erilaisia juttuja. Hyväähän tästäkin tuli, mutta hieman mehevämpi se olisi mielestäni saanut olla.
Tuohon täytteeseen olisi voinut lisätä reilusti vaikka mozzarellajuustoa, jolloin uskoisin tuosta tulevan vielä herkullisempi ja mehevämpi. Tarkoitukseni oli myös laittaa kirsikkatomaatteja ennen paistamista noihin muodostuneisiin koloihin/laskoksiin, mutta niinpä unohtui valmiiksi viipaloidut tomaatit pöydälle :/
No ensi kerralla sitten :)



Pull Apart Pizzaleipä

Pizzataikina

3 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
9-10 dl vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa
0,5 dl öljyä (itse käytin valkosipuli-oliiviöljyä)

Täytteet

140 g tomaattipyrettä
pizzamaustetta
150 g (mustaleima)emmental juustoraastetta
 n. 200 g kinkkusuikaleita
50-75 g aurajuustoa murennettuna

Valmista ensin pizzapohja.
Lämmitä vesi selvästi kättä lämpimämmäksi ja lisää siihen suola sekä sokeri.
Sekoita kuivahiiva n. 2 dl jauhoja ja lisää se suola-sokeri-veteen. Sekoita ja lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista ja lisää öljy. Vaivaa kunnes öljy on imeytynyt.
Jätä taikina kohoamaan n. 15-20 minuutiksi.

Kun taikina on kohonnut, kumoa se pöydälle ja jaa se kolmeen yhtä suureen osaan.


Kauli paloista tämän jälkeen jauhotetulla pöydällä pyöreitä ohuita levyjä. Nosta ensimmäinen levy leivinpaperin päälle valmiiksi.
Levitä tämän jälkeen tomaattipyrettä (70 g) taikinalevylle ja ripottele päälle pizzamaustetta sekä puolet muista täytteistä.




Levitä täytekerroksen päälle toinen taikinalevy, levitä loppu tomaattipyre sekä muut täytteet. Laita lopuksi päälle vielä viimeinen taikinalevy.
Täytteitä tulee siis 2 väliä ja taikinaa 3 kerrosta.


Aseta keskiosaan jotakin pyöreää ohjaamaan leikkausta.


Leikkaa 12 samankokoista sektoria.


Ota kaksi vierekkäistä sektoria ja käännä niitä vuorotellen pari kierrosta toisistaan poispäin.


Toista kunnes kaikki sektorit on käyty läpi.


Ripottele päälle vielä reilusti juustoraastetta.
Ota leivinpaperista kiinni, liu`uta pizzaleipä uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa hieman keskitasoa alempana n. 25 minuttia tai kunnes kypsä.



5 kommenttia:

  1. Kuvien perusteella on vaikea kuvitella, että mehevyyttä puuttui, näyttää taas nimittäin aivan ihanalta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! No eivät nämä kuiviakaan olleet, mutta jotenkin olisin ehkä kaivannut lisää jotakin. Ehkä se jotakin olisi ollut paljon venyvää juustoa :) Uskon, että se olis muuttanut kaiken, sillä nämä olivat kyllä pehmeitä ja maukkaita, jotakin pientä vain puuttui... Pientä tuotekehittelyä siis ;)

      Poista
    2. Niin tai jos näihin olisi tehnyt jonkin ihanan dipin, jossa dipata palasia, nam! :P

      Poista
  2. Ihana idea tehdä suolainenkin versio, ja taas niin nätti :) Itse olen joskus kokeillut suolaista bostonpullaa. Siitäkin on puuttunut se jokin, mutten ole keksinyt mikä. Nyt kun mainitsit, niin ehkäpä se on ollut juuri tuo juusto! Pitääki testailla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Suklaapossu! Voi, tuo suolainen bostonpullakin kuulostaa hauskalta. Taidanpa kokeilla sellaistakin joskus... :) Kerroppas, jos se juusto oli se mikä puuttui, niin tiedän käyttää sitä sitten reilusti ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...