2. kesäkuuta 2016

Syntisen hyvä Suklaajuustokakku (liivatteeton)



Tämä tupla(vai tripla?)suklaajuustokakku kipusi heittämällä tekemieni juustokakkujen top 5:een  viime viikonloppuna. Täytyy sanoa, että tässä kakussa oli pitkästä aikaa kaikki niin hyvin kohdillaan, että mitään en muuttaisi. Tai, no meninkin sanomaan... Jos nyt jotakin muuttaisin, niin ehkä täytteeseen voisi lisätä liivatelehtiä jämäköittämään kakkua lisää, mutta tällä kertaa halusin ilman liivatetta tehtävän kakun.
Kakku hyytyy siis pelkän suklaan voimalla ja siitä tulee hyvin leikattava, mutta hieman jämäkämpikin se voisi kyllä olla. 
Kakun pohjaan käytin tällä kertaa ihania Ballerina mums suklaa keksejä, jotka tuovat ihanaa makua sekä mukavaa rapeutta kakkuun. Halutessasi voit vaihtaa keksit johonkin muuhun suklaakeksiin  (vaikkakaan en suosittele vaihtoa).
Täytteen alempi kerros on tehty taloussuklaaseen, jonka maku on mielestäni juustokakkuihin juuri sopiva - ei liian makea, eikä liian kitkerä. Täytteen sekaan on raastettu maitosuklaata tuomaan makua sekä suutuntumaa.
Kakun päällimmäinen kerros on puolestaan valkosuklaan vallitsema ja kakun maut sopivat mielestäni yhteen täydellisesti.


Syntisen hyvä Suklaajuustokakku

Pohja

200 g Ballerina mums maitosuklaa-keksejä
25 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. 
Sekoita voisula hyvin keksimurskaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Suklaatäyte

2,5 dl vispikermaa
125 g mascarponea
75 g taloussuklaata
75 g maitosuklaata raastettuna

Notkista mascarpone ja sulata taloussuklaa varovasti mikrossa.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sekoita mascarpone sekä sulatettu suklaa keskenään ja lisää kermavaahtoon.
Sekoita sekaisin ja lisää lopuksi vielä raastettu maitosuklaa.
Sekoita hyvin ja kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.  
Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen valkosuklaatäytteen valmistamista.

Valkosuklaatäyte

2,5 dl vispikermaa
125 g mascarponea
100 g valkosuklaata

Notkista mascarpone lusikalla sekoitellen. 
Sulata valkosuklaa varovasti miedolla lämmöllä mikrossa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä hieman jäähtynyt valkosuklaa notkistettuun mascarponeen ja sekoita kermavaahtoon. 
Kaada täyte irtopohjavuokaan jo hyytyneen suklaakerroksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään kuitenkin yön yli.


5 kommenttia:

  1. Hei, ajattelin kokeilla tätä kakkua tuleviin juhliin ja kysyisinki, että kuinka paljon liivatteita täytteisiin kannattaa laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mikäli haluat käyttää liivatteita, suosittelisin laittamaan 2 lehteä/täyte.

      Poista
  2. Hei,
    Oletko kokeillut pakastaa tällaista liivatteetonta kakkua, miten mahtaa kestää sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en ole kokeillut pakastaa liivatteetonta juustokakkua, mutta olen pakastanut täytekakun, jonka välissä oli valkosuklaatäyte. Kesti pakastamisen hyvin, eikä mitään ongelmia ilmaantunut. Uskon, että kakku kestää pakastuksen ihan hyvin, jos antaa kakun hyytyä jääkaapissa valmiiksi ennen pakastamista. Suklaa on kuitenkin hyydyttänyt täytteen sitten valmiiksi, eikä ole mitään syytä, miksi täyte menisi pilalle.

      Poista
  3. Hei, minkä kokoiseen vuokaan olet tehnyt kakun tällä reseptillä? Näyttää todella houkuttelevalta kakulta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...