8. maaliskuuta 2017

Valloittava vadelma-kinuskijuustokakku brownie-pohjalla


Tämä ihana juustokakku on yhtä aikaa suklainen, kinuskinen, vadelmainen, mehevä, raikas, täyteläinen ja samettisen pehmeä. Eli aika lailla täydellinen juustokakku :P
Kakussa on kostea brownie-pohja, täyteläinen kinuski-mascarponetäyte sekä raikkaan kirpeä vadelma täyte, jotka kaikki sopivat toisiinsa täydellisesti.



 Vadelma-kinuskijuustokakku brownie-pohjalla

Brownie-pohja

 100 g taloussuklaata
100 g voita
0,75 dl sokeria
0,5 dl ruokosokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
2 pientä munaa

 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja siirrä pois levyltä.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää lopuksi vielä kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n. 22 cm).
Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. 
Pohjan kuuluu jäädä meheväksi.
Anna pohjan jäähtyä ennen täytekerrosten tekemistä.

Kinuskitäyte

1,5 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

2 dl vispikermaa
125 g mascarponea 
2 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri, keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä ja nosta lopuksi vielä jääkaappiin, kunnes täysin viilennyt.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vaahdota kinuskikerma ja sekoita siihen mascapone.
Yhdistä kinuski-mascarpone kermavaahtoon ja sekoita hyvin.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen.
Kaada liivateliuos kinuskivaahtoon ja sekoita hyvin.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi ennen vadelmakerroksen tekemistä.

Vadelmatäyte

175 g vadelmaa
0,5 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
125 g mascarponea
2 liivatelehteä
 2 rkl kuumaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Soseuta vadelmat ja lisää niihin tomusokeri. Sekoita hyvin.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sekaan notkistettu mascarpone.
 Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen.
 Kaada liivateliuos vadelmasurvoksen sekaan ja sekoita hyvin.
Kaada vadelmaseos mascarponevaahtoon ja vatkaa sekaisin.
Kaada täyte vuokaan kinuskikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään kuitenkin yön yli.



5 kommenttia:

  1. Kuinkahan monelle kakku suurinpiirtein riittää? Pitää viikonloppuna testata.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kakku, onnistuukohan pakastaminen?

    VastaaPoista
  3. Kuinka monelle tästä kakusta riittää?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...