Ulkona paukkuu pakkanen, joten mikäs sen mukavampaa kuin pitää pullan leipomispäivä.
Uunista tulee herkullinen tuoksu ja ulkona paukkuvasta pakkasesta ei ole lämpimän uunin ääressä tietoakaan.
Meillä leivottiin ensimmäisenä kunnon pakkaspäivänä näitä ihania dallaspullia, jotka ovat mielestäni yhtiä parhaista pullista ikinä - ja niin on muuten meidän lastenkin mielestä...
Tuo vaniljatäyte pullan sisässä on niiiin hyvää.
Ohje löytyy jo valmiiksi täältä blogistani, mutta laitan sen nyt tähänkin puolen litran taikinalla tehtynä...
Uunista tulee herkullinen tuoksu ja ulkona paukkuvasta pakkasesta ei ole lämpimän uunin ääressä tietoakaan.
Meillä leivottiin ensimmäisenä kunnon pakkaspäivänä näitä ihania dallaspullia, jotka ovat mielestäni yhtiä parhaista pullista ikinä - ja niin on muuten meidän lastenkin mielestä...
Tuo vaniljatäyte pullan sisässä on niiiin hyvää.
Ohje löytyy jo valmiiksi täältä blogistani, mutta laitan sen nyt tähänkin puolen litran taikinalla tehtynä...
Puolen litran pullataikina
(ohje otettu myllyn paras jauhopussin kyljestä)
5 dl (täys)maitoa
50g hiivaa ( tai 2 pss kuivahiivaa )
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
n. 13-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
n. 150 g voita tai margariinia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin).
Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot
vähitellen. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva
alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään
ja vedottomaan paikkaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Taikinan kohotessa valmista dallaspullan täyte;
125 g voita
200g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
1 pss vaniljakastikeaineksia
Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Kauli kohonneesta pullataikinasta kaksi suorakaiteen mallista levyä (tai yksi iso) ja levitä täyte levyille. Kääri levyt rullalle ja leikkaa levyistä n
1,5-2 cm paksuisia paloja. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin joko
uunilevylle tai pullavuokiin ja anna kohota jonkin aikaa. Voitele pullat
munalla ja paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.
Voi mitä ihanuuksia! Yksiä lemppareita kyllä, heti voisilmäpullien jälkeen ;D
VastaaPoistaKiitos Taru! Voisilmäpullatkin on kyllä hyviä :)
PoistaDallaspullat on kyllä hyviä - vaikka ihan ne kaupan pakastealtaasta ostetut. Saati sitten kun ne on itse tehty. Nam!! :)
VastaaPoistaNo niin on! Myönnän, että meilläkin joskus ostettu pakastealtaasta näitä ja vaikka ne ihania ovatkin, ovat nämä itse tehdyt vielä parempia! :P
PoistaNyt alkoi tehdä pullaa mieli! Dallaspullien täyte on vaan niin uskomattoman hyvää. Sitä voisi syödä vaikka paljaaltaankin :)
VastaaPoistaSanos muuta Jack! Ei muuta kuin leipomaan vaan :D
Poista