No nyt on herkullista piirakkaa!
Oli tämä sitten jauhelihapiirakka, pizzapiirakka, herkkupiirakka tai mikä vain,
niin ainakin se oli täynnä makua ja aivan ihanan mehevä!
Taru oli leiponut tällaista jauhelihapiirakkaa ja esitteli sitä herkullisin kuvin ja sanoin blogissaan (täällä, klik) , joten päädyin kokeilemaan sitä itsekkin ja tämä oli juuri sellaista, mitä Taru lupailikin blogissaan.
Mureaa, maukasta sekä mehevää.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin jauhelihaa piirakassa, mutta voin taata, että ei jää viimeiseksi.
Ihan senkään takia, että anoppi tilasi heti tätä maistettuaan yhden piirakan myös itselleen :D
Jos sinäkään et ole kokeillut jauhelihaa piirakassa, suosittelen kokeilemaan.
Ohje on suoraa Tarun taikakakut blogista ja alunperin ilmeisesti Kinuskikissan käsialaa,
suluissa tekemäni muutokset.
Maukas Jauhelihapiirakka
(24cm vuokaan)
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
(ripaus suolaa)
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm)
pohjalle sekä hieman reunoille.
Täyte:
1 paprika
Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa (laitoin 400g)
1 valkosipulinkynsi
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
300 g jauhelihaa (laitoin 400g)
1 valkosipulinkynsi
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
Päällinen:
200 g ruohosipulituorejuustoa (laitoin valkosipuli)
½ dl maitoa (laitoin kermaa, kun oli avattu purkki)
1 kananmuna
2 tl sinappia (minä jätin pois)
2 dl juustoraastetta
2 dl juustoraastetta
Pilko paprika ja sipuli. Paista jauheliha, lisää sitten myös paprika ja sipuli pannulle.
Mausta täyte murskatulla valkosipulinkynnellä, pitsamausteella,
suolalla ja pippurilla.
Laita täyte hetkeksi sivuun ja tee sitten
tuorejuustosta, munasta, sinapista ja maidosta seos. Laita sitten puolet
tuorejuustoseoksesta pohjan päälle, sitten juustoraasteesta puolet ja
sitten jauhelihatäyte. Lusikoi loput tuorejuustoseoksesta jauhelihan
päälle ja lopuksi vielä toinen puoli juustoraasteesta. Kypsennä 200
asteessa n. 30 minuuttia (minä jouduin paistamaan 45 min). Suojaa tarvittaessa pinta foliolla, jos alkaa tummua liikaa.
Kiva kuulla, että innostuit ja tykkäsit! Kinuskikissalla on paljon hyviä ohjeita suolaisiin piirakoihin. Ihanan näköinen sun piirakka! Ja sait tilauksenkin heti! Heh! Mullakin käy noin silti usein, että kun tarjoan jotain niin seuraavaksi sitä kysytään tilauksesta! :D
VastaaPoistaJoo, todellakin tykättiin, sisko, anoppi ja koko perhe :P Niin ja sehän on aina hyvä merkki, jos tilaus tulee maistelun jälkeen :D
PoistaDating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤
PoistaDirect sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤
tx ..
Moi, voisiko tätä piirakkaa tehdä 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan korkeareunaiseen irtopohjaiseen piirakkavuokaan? Millaisia muutoksia pitäisi tehdä,että saisi muhkean piirakan aikaan?
VastaaPoistaLoistava ohje, kiitos! Lopputulos oikein mehevä ja maukas! Toimi mainiosti myös peuran jauhelihasta :)
VastaaPoistaDating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤
VastaaPoistaDirect sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤
Mc.