25. lokakuuta 2016

Nutella mud cake


 Blogi on viettänyt hiljaiseloa jo luvattoman pitkään, mutta nyt leivontatauko on viimein katkaistu! 
Ilokseni huomasin, että blogin kävijämäärät ovat pysyneet aika lailla tasaisina hiljaisuudesta huolimatta, 
joten vanhatkin reseptit ovat siis olleet käytössä. 
Ihanaa, kiitos teille kaikille blogini lukijoille! <3


Ensimmäisenä tauon jälkeen leivontalistalle pääsi tämä ihana Nutella mud cake, eli suomalaisittain Nutella mutakakku.
Kakku sattui silmiini amerikkalaisella leivontasivustolla ja ihastuin sen täydellisen näköiseen rakenteeseen. Hieman jouduin ohjetta kuitenkin säveltämään jättämällä siitä rommin pois, lisäämällä vaniljauutetta ja muokkaamalla jauhoja suomalaisemmaksi. Tämän lisäksi päätin kuorruttaa kakun suklaa ganachella, joka
 valitettavasti jäi hieman liian löysäksi, mutta se ei makuun vaikuttanut... 
Kaiken kaikkiaan pääsin aika lähelle toivomaani lopputulosta ja kakun rakenne oli juuri sellainen kuin olin ajatellutkin - kostea, täyteläinen ja samettisen pehmeä. Tuon lähes täydellisen rakenteensa lisäksi kakku oli myös hyvän makuinen ja ihanan suklainen, vaikka suklaan sijaan kakkuun käytettiin hasselpähkinä-kaakaolevitettä. Kakku ei hurjasta levitemäärästään huolimatta ollut yhtään liian makea ja sopi niin aikuiseen kuin lastenkin makuun, sillä lähes kaikki maistamaan päässeet ottivat kakusta vielä santsipalan. 
Kaiken jo edellä mainitun lisäksi kakku oli myös helppo tehdä, eikä edes sähkövatkainta tarvinut kaivaa esille, mikä olikin hyvä asia, sillä omani on sanonut yhteistyösopimuksensa irti..
(Toivottavasti joulupukki huomioi tuon asian ;D)
Mikäli mielenkiintosi heräsi, niin alla vielä ohje tuohon herkkuun...


Nutella mud cake

350 g Nutellaa (hasselpähkinä-kaakaolevitettä)
225 g voita
1,25 dl fariinisokeria
2,5 dl vettä
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
50 g (1 dl) hasselpähkinärouhetta
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
 
Mittaa kattilaan nutella, voi, fariinisokeri sekä vesi ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista ja sileää. Siirrä pois levyltä jäähtymään.
Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja siivilöi jo hieman jäähtyneen nutellaseoksen pinnalle.
Sekoita vispilällä sekaisin ja lisää vaniljauute, munat sekä hasselpähkinärouhe.
Sekoita sekaisin (älä vatkaa kovin kauaa) ja kaada taikina halkaisijaltaan noin 20 cm olevaan vuokaan ja paista 150 asteessa 1,5 tuntia.
Kun kakku on valmis annan sen levätä ja jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ja kiepauta kakku sitten ympäri tarjoilualustalle. 
Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Suklaa ganache - kuorrutus

100 g taloussuklaata
75 g kermaa (itse käytin 100 g ja tuli liian löysää)

Rouhi suklaa ihan pieneksi.
Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle.
Odota 10-15 sekuntia ja hämmennä tasaiseksi.
Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja kaada kakun päälle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.


4 kommenttia:

  1. Voi nam, onpa herkun näköinen kakku! To do-listalle menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Herkkua olikin, joten paikkansa tuolla listalla on ansainnut :D

      Poista
  2. Tämäpä vaikuttaa hyvältä! Pistän korvan taakse! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä olikin :P Mulla on korvan taus jo ihan täynnä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...