31. elokuuta 2016

Poro-mozzarellapiirakka


Tein muutama viikko sitten pari suolaista piirakkaa ja toinen niistä unohtui julkaista blogin puolella.
Onneksi Pienetherkkusuut-instagramin valveutunut seuraaja muistutti tätä hatarapäistä bloggaajaa asiasta ja nyt asia on korjattu, sillä tässä tulee ohje tuohon toiseenkin piirakkaan.
Tämä piirakka oli hyvin paljon saman tyylinen, kuin aiemmatkin poropiirakkani, mutta jotenkin nuo poro, punasipuli ja mozzarella vain sopivat niin hyvin yhteen...
Poro tuo piirakkaan mukavaa suolaisuutta, punasipuli rapeutta sekä makeutta ja mozzarella mietoa juustoisuutta. Täytteessä on lisäksi käytetty basillikaa sekä pippurikermaa, mitkä tuovat mukavasti lisämakua piiraaseen.


Poro-Mozzarellapiirakka

Pohja 
 
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
 
Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto ja kääntele se taikinaan. 
Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin hetkeksi vetäytymään (n.15-30 min). 
Painele taikina voidellun/leivinpaperilla vuoratun piirakka/irtopohjavuoan pohjalle ja pistele pohjaan haarukalla muutama reikä.
 
Täyte
 
 120 g kylmäsavupororouhetta
1/2-1 punasipuli
hyppysellinen hienonnettua basillikaa
n. 100 g mozzarella juustoa
2,5 dl pippurikermaa
2 kananmunaa

Pinnalle tuoretta basillikaa

Viipaloi punasipuli ja laita punasipuliviipaleet, basillika sekä pororouhe vuokaan piirakkapohjan päälle.
Viipaloi mozzarella noin 1 cm viipaleiksi ja asettele vuokaan muiden täytteiden päälle.
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää kerma. Sekoita ja kaada vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa (ylä- ja alalämpö) hieman keskitasoa alempana noin 40 minuutin ajan. Nosta paiston loppupuolella tarvittaessa hieman ylemmäs saamaan väriä.
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Lähden taas Lappiin tällä viikolla, ja luulenpa että sieltä on kuljetettava etelään muutama savupororouhepussukka.... :D

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköistä piirakkaa! :D Joku päivä minäkin vielä sen suolaisen piirakan vielä leivon, kun olen monta vuotta jo aikonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tämä olikin herkullista! Etkö oikeasti ole vielä suolaista piirakkaa leiponut? Kannattaa korjata tuo asia mahdollisimman pian! Syötkö kuitenkin muiden tekemiä piirakoita?

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...