Olen
viime aikoina himoinnut eräässä oululaisessa kahvilassa myytäviä
vuohenjuustolla sekä pahoilaisenhillolla täytettyjä croisantteja. Tuo
vuohenjuusto ja paholaisenhillo sopivat mielestäni älyttömän hyvin
yhteen ja niinpä päätin kokeilla yhdistää niitä myös piirakassa.
Eivätkä ne kyllä riidelleet siinäkään.
Tällä kertaa käytin kaupasta valmiina saatavaa hilloa, mutta ehkä ensi kerralla innostun tekemään senkin itse.
Ennen piirakan tekemistä mietin laitanko hilloa suoraan piirakkaan jo ennen uunia, mutta päädyin lopulta siihen, että lisään tuota makean mausteista hilloa piirakan päälle vasta paiston jälkeen sekä lisään sitä aimo annoksen vielä omalle lautaselleni ;)
Piirakassa käytin vuohenjuuston lisäksi miniluumutomaatteja, punasipulia sekä kolmen yrtin kermaa.
Piirakan valmistuttua sekä hieman jäähdyttyä silppusin pinnalle vielä paholaisenhillon kaveriksi basillikaa.
Piirakasta tuli tosi hyvän makuinen, mutta kannattaa käyttää piirakassa voimakkaan makuista vuohenjuustoa sekä laittaa tomaattiviipaleita reilusti, sillä kohta, jossa noita ei ollut kaipasi jotakin lisää.
Vuohenjuusto-tomaattipiirakka
Pohja
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto
ja kääntele se taikinaan.
Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin hetkeksi vetäytymään (n.15-30 min).
Valmistele tällä välin täyteainekset.
Kun täytteet ovat valmiina, painele
taikina voidellun/leivinpaperilla vuoratun piirakka/irtopohjavuoan pohjalle ja pistele
pohjaan haarukalla muutama reikä.
Täyte
250 g miniluumutomaatteja
1/2-1 punasipuli
100-150 g vuohenjuustoa
2,5 dl kolmen yrtin kermaa (valio)
2 kananmunaa
ripaus suolaa
Lisäksi valmiin piirakan pinnalle
basillikaa
paholaisenhilloa
Viipaloi tomaatit ja puolita sekä viipaloi punasipuli.
Leikkaa vuohenjuusto noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Asettele vuohenjuustoviipaleet piirakkapohjan päälle ja lisää tomaatti- sekä sipuliviipaleet.
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää kerma sekä suola. Sekoita ja kaada vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa (ylä- ja alalämpö) hieman keskitasoa alempana noin 40 minuutin ajan. Nosta paiston loppupuolella tarvittaessa hieman ylemmäs saamaan väriä.
Oooooo mikä herkku ♥ Mä oon niiiiiin huono leipomaan suolasta, en saa koskaan aikaseks! Syödä voisin kyllä vaikka kuinka, jos joku toinen tekis :D Tämäkin piirakka on varmasti ihan superhyvääääää, NAM :---)
VastaaPoistaKiitos Kanelityttö! <3 Sama täällä, vähän laiskanlaisesti tulee leivottua näitä suolaisia, vaikka ne herkkuja ovatkin... Ja tämä oli kyllä hyvää :P
Poista