7. elokuuta 2016

Vuohenjuusto-tomaattipiirakka paholaisenhillolla


Olen viime aikoina himoinnut eräässä oululaisessa kahvilassa myytäviä vuohenjuustolla sekä pahoilaisenhillolla täytettyjä croisantteja. Tuo vuohenjuusto ja paholaisenhillo sopivat mielestäni  älyttömän hyvin yhteen ja niinpä päätin kokeilla yhdistää niitä myös piirakassa.
Eivätkä ne kyllä riidelleet siinäkään.   
Tällä kertaa käytin kaupasta valmiina saatavaa hilloa, mutta ehkä ensi kerralla innostun tekemään senkin itse.
 

Ennen piirakan tekemistä mietin laitanko hilloa suoraan piirakkaan jo ennen uunia, mutta päädyin lopulta siihen, että lisään tuota makean mausteista hilloa piirakan päälle vasta paiston jälkeen sekä lisään sitä aimo annoksen vielä omalle lautaselleni ;)
Piirakassa käytin vuohenjuuston lisäksi miniluumutomaatteja, punasipulia sekä kolmen yrtin kermaa.
Piirakan valmistuttua sekä hieman jäähdyttyä silppusin pinnalle vielä paholaisenhillon kaveriksi basillikaa.
Piirakasta tuli tosi hyvän makuinen, mutta kannattaa käyttää piirakassa voimakkaan makuista vuohenjuustoa sekä laittaa tomaattiviipaleita reilusti, sillä kohta, jossa noita ei ollut kaipasi jotakin lisää.


Vuohenjuusto-tomaattipiirakka

Pohja
 
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
 
Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto ja kääntele se taikinaan. 
Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin hetkeksi vetäytymään (n.15-30 min). 
Valmistele tällä välin täyteainekset.
Kun täytteet ovat valmiina, painele taikina voidellun/leivinpaperilla vuoratun piirakka/irtopohjavuoan pohjalle ja pistele pohjaan haarukalla muutama reikä.

Täyte

250 g miniluumutomaatteja
1/2-1 punasipuli
100-150 g vuohenjuustoa
2,5 dl kolmen yrtin kermaa (valio)
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Lisäksi valmiin piirakan pinnalle 

basillikaa
paholaisenhilloa

 Viipaloi tomaatit ja puolita sekä viipaloi punasipuli.
Leikkaa vuohenjuusto noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Asettele vuohenjuustoviipaleet piirakkapohjan päälle ja lisää tomaatti- sekä sipuliviipaleet.
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää kerma sekä suola. Sekoita ja kaada vuokaan täytteiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa (ylä- ja alalämpö) hieman keskitasoa alempana noin 40 minuutin ajan. Nosta paiston loppupuolella tarvittaessa hieman ylemmäs saamaan väriä.

2 kommenttia:

  1. Oooooo mikä herkku ♥ Mä oon niiiiiin huono leipomaan suolasta, en saa koskaan aikaseks! Syödä voisin kyllä vaikka kuinka, jos joku toinen tekis :D Tämäkin piirakka on varmasti ihan superhyvääääää, NAM :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanelityttö! <3 Sama täällä, vähän laiskanlaisesti tulee leivottua näitä suolaisia, vaikka ne herkkuja ovatkin... Ja tämä oli kyllä hyvää :P

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...