Rakas ystäväni soitti minulle ja pyysi minua tekemään heille kakun mökkireissulle mukaan viemisiksi.
Hetken siinä pähkäiltyämme päädyttiin siihen, että kakun tulisi olla juustokakku, josta löytyy valkosuklaata ja daimia. En ollut ennen kokeillut tuota yhdistelmää ja tekaisin sen vähän niin kuin koekakuksi.
Seuraavana päivänä tuli ystävältäni viesti, jossa kakkua kehuttiin sen verran vuolaasti, että piti minun tehdä sellainen kotiinkin maisteltavaksi. Turhaan en tehnyt, sillä kakku maistui ihanalta! Kakussa maistui selvästi valkosuklaa sekä daim, mutta vaikka tuntuisi, että tällaisella yhdistelmällä tulee ylimakea kakku, näin ei ollut. Kakkua pystyi (ja halusi) syömään useammankin palasen, vaikka en yleensä kovin makeista kakuista välitäkkään. Uskoisinkin, että tuo pohja tasapainotti makua hyvin, mutta toki kakun voi tehdä myös esimerkiksi suklaakeksipohjalla, mikäli ei digestivepohjasta pidä.
Joka tapauksessa ehdottomasti tutustumisen arvoinen kakku!
Valkosuklaa-Daim-juustokakku
Pohja
200 g digestive-keksejä
50 g voita
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit käyttää reunakalvoa
tai öljytä ja
tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat
jäävät siisteiksi) Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella tai
laittamalla ne kestävään pakastuspussiin ja kaulimalla päältä.
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
2,5 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
n. 100 g Daimia (2 x 2 kpl patukoita)
3 liivatelehteä
2-3 rkl keitettyä kahvia tai vettä
Rouhi Daim-patukat valmiiksi, esimerkiksi puukolla ja laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone, sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita se mascarponeen. Lisää valkosuklaa-mascarpone vaniljavaahtoon, vatkaa tasaiseksi, lisää vielä rouhittu daim ja vatkaa sekaisin.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen/kahviin. Lisää liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten kuitenkin yön yli.
Irroita hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja koristele daim-rouheella.
Olen kanssa kokeillut joskus valkosuklaan ja Daimin yhdistelmää moussekakussa, toimii! Näyttää erittäin pehmeältä ja herkulliselta:)
VastaaPoistaKyllä, toimii todellakin =) Herkullista ja pehmeää olikin, vaikka ehkä hieman tiiviimpää kuin yleensä juustokakuissani... Tuo valkosuklaa taisi sen verran vaikuttaa.
PoistaTätä reseptiä on kyllä jokin kerta kokeiltava!
VastaaPoistaKakkusi näyttää varsin herkulliselta :)
Kiitos Sipe, herkullista olikin, kannattaa ilman muuta kokeilla!
PoistaSait ihan veden herahtamaan kielelle. Täytyypä tulla tänne uudelleen kun on aika tehdä ohjeelliasi tämä kakku , niin herkulliselta se vaikuttaa.
VastaaPoistaKiva kuulla Irma =) Tervetuloa uudelleenkin, kakku tosiaan oli herkkua, joten kannattaa kyllä kokeilla... =)
PoistaOi voi! Tämän näkeminen ei yhtään helpota makianhimoa, päinvastoin! On niin ihanan näköinen että. Nappaisin mielelläni tuosta palasen ja ehkä toisenkin :) Tykkään tuosta, kun Daim pilkottaa täytteessä hieman isompina, suklaisina paloina, nami! :D
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu, palanen jos toinenkin olisi minullekkin kelvannut useamman kerran blogissasi vieraillessani =) Se pahahan ihanissa blogeissa ja niiden herkullisissa kuvissa juuri on, että ne saavan makeanhimon heräämään... Täytyy (vai saa) olla kokoajan kokeilemassa uusia ihanan oloisia reseptejä... Niin ja itsekkin tykkäsin noista isommista Daim-palasista... :P
PoistaMinkä kokoiseen astiin teit tuon kakun? :)
VastaaPoistaTarkoitin siis astiaan
PoistaTarkoitin siis astiaan
PoistaHei ja pahoittelut, kun vastaukseni on kestänyt... Tein kakun vuokaan, jonka halkaisija on n. 23 cm
PoistaTein tuon daim-juustokakun ja voin sanoa, että oli paras juustokakku jonka olen koskaan onnistunut tekemään. Eilen vedettiin viimeiset palat ja teen varmasti uudestaan. Resepti sitäpaitsi oli todella helppo ja yksinkertaisempi, kuin aikaisempien tekemieni juustokakkujen. Kiitos ihanasta reseptistä. Tästä tulee minun vakiokakkuni.
VastaaPoistaLempparikakkuni itselle ja tarjottavaksi
VastaaPoista😋Kiitos reseptistä!
Hei,
VastaaPoistaLuuletko, että tätä pystyy pakastamaan? Olen leipomassa juhliin niin monta kakkua, että helpottaisi, jos osan voisi tehdä etukäteen ja pakastaa?