19. tammikuuta 2015

Kehtokoristeen ohjeet vaihekuvineen


 Sain sähköpostia, jossa minulta pyydettiin ohjetta kehtokoristeen tekemiseen. Koska minulla ei ollut kuvia valmistusvaiheista, piti vaihekuvia varten siis tehdä uusi kehtokoriste. Ohjeilla oli kiire pian olevien ristiäisten takia, joten päädyin tekemään mahdollisimman helpon ja yksinkertaisen mallin (tähän vaikutti toki myös se, että koriste tuli pojalle). Koristeelle tulee painoa jonkin verran, mutta kakku kyllä jaksaa hyvin kantaa sen, kun koriste laitetaan päälle hieman ennen tarjoilua. 
Koristeen tekovaiheiden valokuvaaminen oli vakeampaa kuin olin ajatellut ja koska minulla ei ollut kuvaaja-apuria, en saanut kuvaa esimerkiksi kehdon katoksen kiinnittämisestä, mutta yritän selittää sen mahdollisimman hyvin sanallisesti ja toivon, että myös kuvat ovat apuna...
Kuten jo aiemmin mainitsin, ei aikaa ollut paljoa, eikä kuivumisaikoja voinut odotella, mikä hieman näkyy lopputuloksessa. Mutta eipä sillä väliä, sillä tämä koristehan ei ole menossa mihinkään... 

Mikäli on tarvetta, voin tehdä myöhemmin ohjeet myös hieman monimutkaisemmin koristeltuun kehtoon, josta kuvat alla;
 Ja sitten itse ohjeisiin....

Muotoile sokerimassasta soikio, joka on n. 8 cm pitkä, 5 cm leveä ja 2 cm korkea. Voit halutessasi siloittaa pinnan, itse en näin tehnyt, sillä tein päälle vielä "patjan".


Kauli seuraavaksi sokerimassasta n 4-5 mm paksu levy. Tästä levystä leikataan kehdon reunus, joten valitse massan väri sen mukaan. Leikkaa kaulitusta massasta n. 25 cm leveä ja n. 3,5 cm korkea pala.


Kiedo pala aiemmin muovailemasi soikion ympärille. Tuore sokerimassa tarttuu pintaan hyvin, mutta halutessasi/tarvittaessa voit sivellä soikion reunaan elintarvikeliimaa ennen kuin kiinnität reunuksen.


Muovaile nyt halutessasi kehtoon vielä patja (voit jättää tämän vaiheen poiskin, mikäli olet vaiheessa 1 siloittanut pinnan hyvin)

Jätä nyt kehdon runko kuivumaan rauhassa mielellään ainakin yön yli.

Kun runko on kuivahtanut pinnaltaan, muotoile foliosta tuki kehdon katokselle. Tasoita folion pinta hyvin ja laita päälimmäiseksi vielä sileä pala foliota, jottei katokseen painaudu näkyviä ryppyjä.

Leikkaa tämän jälkeen sokerimassasta suorakaiteen mallinen palanen, joka on n. 10-11 cm korkea ja 14-15 cm leveä. Tämä riippuu todella paljon muotoilemasi foliotuen koosta, mutta voit kyllä tarvittaessa leikata palaa sopivamman kokoiseksi sovituksen jälkeen.


Kietaise leikkaamasi pala folion ympärille kuvan osioittamalla tavalla ja "nipistä" sormilla ylhäältä kiinni. Tarvittaessa voi käyttää elintarvikeliimaa, mikäli pinnat eivät meinaa tarttua yhteen. Muotoile katoksen reunoja hieman aaltoilevaksi.
Anna kuivaa kunnolla, ennen kuin jatkat koristelua.


Kun kehdon katos on kuivunut kunnolla, pyörittele sokerimassasta ohut pötkö, jonka asettelet kehdon katoksen päälle. Voit tarvittaessa käyttää kiinnittämiseen esimerkiksi sokerikuorrutetta. Muotoile ja kiinnitä tämän jälkeen katokseen vielä rusetti sekä koristenauhat. Jätä koriste kuivumaan. Tee kehtoon tyyny leikkaamalla pieni suorakaiteen mallinen palanen sokerimassasta. Painele palasen reunat "simpukka-työkalulla kauttaaltaan, jotta saat tyynylle "röyhelöreunat".


 Kun koriste on kunnolla kuivunut, irroita folio varovasti. Voit painaa foliota varovaisesti hieman kasaan päin, mikäli se ei meinaa muuten irrota.

Asettele tyyny kehdon sisälle ja tee halutessasi myös vauva sekä peitto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...