14. tammikuuta 2015

Tuhdit ja mehevät suklaamuffinssit (munaton)


Ystäväni tuli käymään ja auttamaan minua tietokoneongelmien kanssa sekä samalla tekemään blogiini uuden bannerin. Halusin leipoa jotakin kahvin kanssa tarjottavaksi ja koska aiemmin tekemästäni mariannekakusta tuli niin ihanan mehevä ja hyvän makuinen, päätin soveltaa reseptiä ja tehdä muffinsseja. Kaikki tarvittavat aineetkin löytyivät sopivasti kaapista.
Ohje on jälleen todella helppo ja nopea tekoinen, eikä vatkaintakaan tarvitse kaivaa esille. Kaiken tarvittavan sekoituksen voi tehdä vaikka lusikalla.
Muffinsseista tuli aivan ihanan tuhdin suklaisen makuisia ja meheviä. Vaikka muffinssit ovatkin melko tuhtia tavaraa, eivät ne silti ole liian voimakkaan makuisia, sillä näitä kinusi jokainen meidän perheen lapsista lisää, siis ihan pienimmätkin...

 
Mehevät suklaamuffinssit (12 kpl)

200 g kermaviiliä
1 dl tummaa siirappia
0,75 dl hienoa sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
  3rkl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
  1 tl soodaa
75 g taloussuklaata
75 g margariinia sulatettuna
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa muffinssipellin kolot muffinivuoilla tai voitele muffinssipellinkolot hyvin.
Mittaa yhteen astiaan kuivat aineet valmiiksi, rouhi suklaa ja sekoita kuiviin aineisiin. Sulata margariini valmiiksi.
Sekoita kermaviili, siirappi ja sokeri keskenään kulhossa, lisää kuivat aineet ja sekoita. Lisää lopuksi vielä sulatettu margariini ja kääntele sekaisin. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuoan koloihin/vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.



Tuhdin suklainen muffinssi ja lasillinen maitoa = täydellinen parivaljakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...