25. tammikuuta 2015

Valkosuklaa-Daim-juustokakku


Rakas ystäväni soitti minulle ja pyysi minua tekemään heille kakun mökkireissulle mukaan viemisiksi. 
Hetken siinä pähkäiltyämme päädyttiin siihen, että kakun tulisi olla juustokakku, josta löytyy valkosuklaata ja daimia. En ollut ennen kokeillut tuota yhdistelmää ja tekaisin sen vähän niin kuin koekakuksi. 
Seuraavana päivänä tuli ystävältäni viesti, jossa kakkua kehuttiin sen verran vuolaasti, että piti minun tehdä sellainen kotiinkin maisteltavaksi. Turhaan en tehnyt, sillä kakku maistui ihanalta! Kakussa maistui selvästi valkosuklaa sekä daim, mutta vaikka tuntuisi, että tällaisella yhdistelmällä tulee ylimakea kakku, näin ei ollut. Kakkua pystyi (ja halusi) syömään useammankin palasen, vaikka en yleensä kovin makeista kakuista välitäkkään. Uskoisinkin, että tuo pohja tasapainotti makua hyvin, mutta toki kakun voi tehdä myös esimerkiksi suklaakeksipohjalla, mikäli ei digestivepohjasta pidä.
Joka tapauksessa ehdottomasti tutustumisen arvoinen kakku!


Valkosuklaa-Daim-juustokakku

Pohja

200 g digestive-keksejä
50 g voita 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Voit käyttää reunakalvoa tai öljytä ja tomusokeroida vuoan kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta hyvin ja reunat jäävät siisteiksi) Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella tai laittamalla ne kestävään pakastuspussiin ja kaulimalla päältä.
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

2,5 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
n. 100 g Daimia (2 x 2 kpl patukoita)
3 liivatelehteä
2-3 rkl keitettyä kahvia tai vettä

Rouhi Daim-patukat valmiiksi, esimerkiksi puukolla ja laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone, sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita se mascarponeen. Lisää valkosuklaa-mascarpone vaniljavaahtoon, vatkaa tasaiseksi, lisää vielä rouhittu daim ja vatkaa sekaisin.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen/kahviin. Lisää liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten kuitenkin yön yli.
Irroita hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja koristele daim-rouheella.


15 kommenttia:

  1. Olen kanssa kokeillut joskus valkosuklaan ja Daimin yhdistelmää moussekakussa, toimii! Näyttää erittäin pehmeältä ja herkulliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, toimii todellakin =) Herkullista ja pehmeää olikin, vaikka ehkä hieman tiiviimpää kuin yleensä juustokakuissani... Tuo valkosuklaa taisi sen verran vaikuttaa.

      Poista
  2. Tätä reseptiä on kyllä jokin kerta kokeiltava!
    Kakkusi näyttää varsin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sipe, herkullista olikin, kannattaa ilman muuta kokeilla!

      Poista
  3. Sait ihan veden herahtamaan kielelle. Täytyypä tulla tänne uudelleen kun on aika tehdä ohjeelliasi tämä kakku , niin herkulliselta se vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Irma =) Tervetuloa uudelleenkin, kakku tosiaan oli herkkua, joten kannattaa kyllä kokeilla... =)

      Poista
  4. Oi voi! Tämän näkeminen ei yhtään helpota makianhimoa, päinvastoin! On niin ihanan näköinen että. Nappaisin mielelläni tuosta palasen ja ehkä toisenkin :) Tykkään tuosta, kun Daim pilkottaa täytteessä hieman isompina, suklaisina paloina, nami! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu, palanen jos toinenkin olisi minullekkin kelvannut useamman kerran blogissasi vieraillessani =) Se pahahan ihanissa blogeissa ja niiden herkullisissa kuvissa juuri on, että ne saavan makeanhimon heräämään... Täytyy (vai saa) olla kokoajan kokeilemassa uusia ihanan oloisia reseptejä... Niin ja itsekkin tykkäsin noista isommista Daim-palasista... :P

      Poista
  5. Minkä kokoiseen astiin teit tuon kakun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelut, kun vastaukseni on kestänyt... Tein kakun vuokaan, jonka halkaisija on n. 23 cm

      Poista
  6. Tein tuon daim-juustokakun ja voin sanoa, että oli paras juustokakku jonka olen koskaan onnistunut tekemään. Eilen vedettiin viimeiset palat ja teen varmasti uudestaan. Resepti sitäpaitsi oli todella helppo ja yksinkertaisempi, kuin aikaisempien tekemieni juustokakkujen. Kiitos ihanasta reseptistä. Tästä tulee minun vakiokakkuni.

    VastaaPoista
  7. Lempparikakkuni itselle ja tarjottavaksi
    😋Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  8. Hei,
    Luuletko, että tätä pystyy pakastamaan? Olen leipomassa juhliin niin monta kakkua, että helpottaisi, jos osan voisi tehdä etukäteen ja pakastaa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...