Aina silloin tällöin ruoalta jää yli perunamuusia, jota ei kuitenkaan tule syötyä enää seuraavana päivänä. Perunarieskat ovat oiva kohde tuon ylijääneen perunamuusin hävittämiseen.
Muusin lisäksi tarvitset vain muutamaa ainesta, jotka yleensä löytyvät valmiina kaapista.
Saat reilussa vartissa valmista uunituoretta leipää :P
Nopeat ja helpot perunarieskat
3 dl perunamuusia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
Sekoita kaikki ainekset sekaisin, älä kuitenkaan vaivaa taikinaa.
Jaa taikina 8-10 palaan, joista pyörität palloja.
Painele jauhotetuilla käsillä taikinapalloista matalia rieskoja.
Pistele haarukalla reikiä leipien pintaan ja paista 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet kauniin värin.
Meillä onkin just parhaillaan "kattilanpohjallinen" perunamuusia jääkaapissa jolle ei ole enää mitään käyttöä. Taidankin huomenaamulla leipaista perunarieskat, kiitos vinkistä! :)
VastaaPoista