Rakas isosiskoni täytti vuosia ja tein hänelle kahvipöytään pari juustokakkua. Olen tehnyt tätä kakkua aiemmin vanilla cappuccino jauheesta ja siitäkin tuli hyvää. Nyt kaapissa oli lidlistä ostettu caramel cappuccino-purkki ja testasin sitä. Hyvää oli ja siskoni tykkäsi paljon, joten nappiin meni makuvalinta (sain valita kakun itse, kunhan ei tule mango-juustokakkua). Täyte on muokattu kinuskikissan kahvikissan mokkasuklaatäytteen pohjalta.
Pohjana käytin tällä kertaa digestive kekseistä tehtyä keksipohjaa, mutta myös aiemmin käyttämäni suklainen kakkupohja käy hyvin.
Täyte:
5 dl vispikermaa
1 prk mascarponea
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,25 dl caramel cappuccino jauhetta
2 isoa daim patukkaa murskattuna
5 liivatelehteä
0,5 dl kahvia tai keitettyä vettä
Tee ensin valitsemasi pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kulhoon vispikerma, sokerit sekä cappuccino-jauhe, vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahtoon mascarpone ja sen jälkeen daim-murska. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin/veteen ja lisää liivateliuos koko ajan sekoittaen ohuena nauhana vaahtoon. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele esimerkiksi suklaarouheella tai daim-murskalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!