6. kesäkuuta 2014

Minttusuklaa-juustokakku II



Tein pojan syntymäpäiville jo aiemmin hyväksi havaitsemallani ohjeella minttusuklaajuustokakkua. Kakun tein tällä kertaa isompaan (28 cm) vuokaan ja keksipohjalla sekä hieman minttuisemmalla maulla. Tämäkin yhdistelmä hipoi täydellisyyttä ja jopa siskoni joka ei yleensä mintusta tykkää söi kakkua ja piti siitä kovasti. Tumma suklaakeksipohja yhdistettynä pehmeään ja raikkaaseen minttutäytteeseen... Nam. Ja noita Dops keksejä kannattaa ehdottomasti kokeilla pohjaan... (ei ole maksettu mainos :) ) Koska kakku on tehty isompaan vuokaan, mutta en kasvattanut täytteen määrää, kakusta tuli luonnollisesti hieman matalampi. Mikäli tekee kakun isompaan vuokaan, kannattaa täytteen määrää kasvattaa 1,5 kertaiseksi.

Edit 13.6.2014. Täytteen ohje lisätty, linkki täyteohjeeseen poistettu.

Pohja

210 g Dops Brownie keksejä
100 g suklaatäytekeksejä
70 g voita

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele seos vuoan pohjalle sekä reunoille.

Täyte 

2,5 dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta  (flora vanilla)
2,5 dl   vispikermaa
1 rkl     sokeria
250 g    mascarponea
  3 tl        piparminttuaromia
100 g     taloussuklaata  (tai muuta tummaa suklaata)
5            liivatelehteä
0,5 dl     kuumaa vettä
vihreää elintarvikeväriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa palasiksi. Notkista mascarpone ja sekoita siihen elintarvikeväri sekä piparminttuaromi. Kaada vaniljakastike, vispikerma sekä sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponeseos sekä rouhittu suklaa ja vatkaa sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Lisää liivateliuos täytteeseen ja vatkaa hyvin sekaisin. 
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.

.

2 kommenttia:

  1. Millainen täyte tähän tulee??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tuossa täyte kohdassa on linkki täytteeseen. Eli jos painat tuota täällä kohtaa, aukeaa linkki, jossa ohje on. Voin kyllä lisätä ohjeen tähänkin, mikäli siten on helpompi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...