3. kesäkuuta 2014

Suolalihaleipäset


Pojan syntymäpäivillä suolaisena tarjoiltiin  mm. näitä suolalihaleipiä. Leivät ovat nopeampia, helpompia ja hieman edullisempia valmistaa kuin voileipäkakut, joten tällä kertaa päädyttiin näihin. Tämä olikin oivallinen ratkaisu. Pieniä suolaisia paloja joita oli myös helppo nostella tarjolle sitä mukaa kuin tarvitsi, eikä kokonaisen kakun tarvinut olla pöydällä pitkään. Silti leipäsistä jäi suuhun sama maku kuin olisi syönyt voileipäkakun palasen. Helppoa ja herkullista :)


 Suolalihaleipäset (24 kpl)

24 palaa isoa paahtoleipää
(hieman maitoa kostutukseen)

Täyte 

150 g ranskankermaa
200 g yrttituorejuustoa
3 rkl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g suolalihaa
puolikas nippu ruohosipulia
pala (n 100 g) tuorekurkkua
halutessasi ripaus suolaa

Päällinen 

1 prk (120 g) smetanaa
200g levitettävää sulatejuustoa

Koristeluun

100-150 g suolalihaa
ruohosipulia
tuorekurkkua

Valmista täyte ensin. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, kurkkusalaatti ja sinappi sekaisin. Leikkaa ruohosipuli silpuksi ja suolaliha sekä tuorekurkku palasiksi. (voit samalla poistaa kurkusta vetisen keskustan) Lisää tuorejuustoseokseen, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Leikkaa paahtoleivistä kahdelta reunalta reunat tasaiseksi. Aseta 12 kpl leipiä jonoon leikkauspinnat vastakkain esimerkiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Kostuta halutessasi leipiä varovasti pullasudin avulla maidolla, mikäli haluat leivistä hieman kosteampia. Levitä tämän jälkeen täyte tasaisesti leipien päälle ja asettele loput leivät (12 kpl) täytteen päälle samoin kuin alempi kerros. Kostuta tätäkin kerrosta varovasti.

Notkista kuorrutusta varten sulatejuusto smetanalla ja levitä se leipien päälle. Leikkaa leivät 24 palaan ja koristele ruohosipulilla, kurkulla sekä suolalihalla.


2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloista ja näköistä! Hyvänoloinen vaihtoehto perusvoileipäkakulle. Varastankin idean samantein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä olivat kyllä hyviä ja menivät kaupaksi. Ovat tosiaan hyvä vaihtoehto voileipäkakulle, ideakin vähän sama... Niin ja varasta vaan :) Sunkin blogissa on tullut käytyä varkasilla ja seuraavaksi mahtaa lähtä testiin joko mehevä suklaakakku tai omenamuffinit, jotka vaikuttivat herkuilta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...