Tässä ihanassa kesäisessä herkussa jo raaka-aineet kertovat kaiken tarpeellisen; tuoreita mansikoita, silkkistä mascarponevaahtoa, rapeita keksinpaloja ja makeaa marenkia. Siis tiivistettynä sanoen; täydellinen kesä-jälkiruoka/herkku! Kaiken lisäksi tähän tarvitsee vain muutamaa raaka-ainetta ja on erittäin helppotekoinen.
Trifle kannattaa koota tarjoiluastiaan juuri ennen tarjoilua, jotta keksin sekä marengin palaset pysyvät rapeina. Tarvittaessa voit kuitenkin etukäteen paloitella raaka-aineet ja tehdä moussen valmiiksi jääkaappiin (esim. pursotuspussiin) odottamaan. Mascarponemoussesta ei kannata tehdä kovin makeaa, sillä marengin palaset tuovat kivasti makeutta trifleen.
Mansikka Trifle (4:lle)
250 g mansikoita
4 digestive-keksiä (tai maun mukaan)
4 marenkia
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun mansikoita sekä marenkia
Paloittele mansikat, keksit sekä marengit pienehköiksi palasiksi.
Notkista mascarpone. Vatkaa kerma ja sokerit löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja vatkaa kunnolla sekaisin, niin että vaahdosta tulee tasaista. Nostele vaahto pursotuspussiin, leikkaa pussin kärki auki ja kokoa annos. Aloita pursottamalla mascarponevaahtoa pohjalle, ripottele väliin mansikoita, keksinpaloja sekä marenkia ja jatka taas vaahdolla. Pursota päällimmäiseksi vielä vaahtoa ja koristele mansikan sekä marengin palasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!