24. lokakuuta 2014

Pähkinäsuklaiset kuppikakut


"Onpa hyvää" olivat ensimmäiset sanat 12-vuotiaan poikani suusta, kun hän tällaista haukkasi... Ja poikani oli harvinaisen oikeassa, kerrankin olimme täysin samaa mieltä ;) Nämä olivat suorastaan koukuttavia ja kaikki 12 katosikin pian parempiin suihin...
Oikeastaan nämä eivät olisi edes kuorrutusta tarvineet, sillä niin hyviä ne olivat paljaaltaankin, mutta kuorrute vielä kruunasi herkun. Kuorrute kuitenkin tekee tästä hieman makeampaa, joten jos et pidä makeasta, voit jättää kuorrutteen pois tai laittaa sitä vain vähän. Koska testasin näitä ensimmäistä kertaa, en tiedä teinkö jossakin kohdin jotakin väärin, vai tapahtuuko näin joka kerta näille, mutta kuppikakkujen pintaan tuli rapea marenkimainen kuori... Itse kakkunen oli mehevä, hennon pähkinäsuklainen ja ehkä aavistuksen jopa tahmean sitkeäkin, mutta pinta oli rapea ja se muistutti marenkia. Toivottavasti sama toistuu ensi kerrallakin, sillä tuo yhdistelmä oli herkullinen ja toi mukavaa suutuntumaa... No tämä selviää onneksi pian, sillä ylihuomenna näitä nautitaan meillä toistamiseen.
Lurps!

Kuvat on otettu iltavalaistuksessa, mistä johtuu valitettavasti kuvien sävy sekä epätarkkuus joidenkin kuvien kohdalla.

Ohje on otettu Lidlistä ostamastani kuppikakut ja muffinit kirjasta (muutamalla pienen pienellä muutoksella). Mutta asiaan; olkaapas hyvät, tässä ohje jotta tekin pääsette herkuttelemaan näillä ihanilla koukuttavilla kakkusilla.


Pähkinäsuklaiset kuppikakut (12 kpl)

 100g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
100 g (n. 0,75 dl) pähkinäsuklaalevitettä

 Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Asettele muffinivuoat muffinipellin koloihin ja mittaa kuivat aineet valmiiksi yhteen astiaan. Vatkaa tämän jälkeen voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet taikinaan ja kääntele lopuksi joukkoon vielä pähkinäsuklaalevite. Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n 25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Alla kuvat ennen kuorrutusta, tuosta näkee hieman tuota rapeaa pintaa...




Pähkinäsuklaakreemi

50 g huoneenlämpöistä voita
100 g (n. 2 dl) tomusokeria
1 kukkurallinen rkl pähkinäsuklaalevitettä
1 kukkurallinen rkl maustamatonta tuorejuustoa
(pähkinärouhetta)

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pähkinäsuklaalevite sekä tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi pähkinärouheella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...