Tiedättekö cookie doughin, siis tuon hitiksi nousseen aineen, eli raa`an keksitaikinan? Tuskin monikaan on voinut välttyä siltä, sillä aikamoiseen maineeseen se on päässyt, varsinkin ulkomailla. Cookie doughia löytyy toki suomestakin, esimerkiksi ben ja jerryn jäätelöstä. Ulkomailta sitä puolestaan löytyy aika monesta muustakin herkusta. Ja miksipä ei, sillä kukapa ei olisi joskus maistellut raakaa keksitaikinaa kulhosta ja ottanut sitä vielä vähän lisääkin sen herkullisen maun takia... Minä ainakin olen. Nykyään kuitenkin vältän raakojen taikinoiden maistelua niiden sisältämien kananmunien takia, mutta tähän kyseiseen kuppikakkuunpa ei keksitaikinaan tulekkaan kananmunaa... Tätä voi siis syödä turvallisesti ja hyvällä omallatunnolla, siis jos ei tämän herkun sisältämiä kaloreita mietitä... Ja niitä kaloreitahan löytyy... Mutta eipä mietitä sitä nyt, sillä tämähän on herkku ja itseäänhän saa hemmoitella aina silloin tällöin, vai mitä? Kyllähän näiden jälkeen on makeannälkä tyydytetty ja hieman sellainen olo, että tulipa syötyä raskaasti, mutta eipä näitä montaa tarvitsekkaan syödä, vaan nämä kannattaa jakaa rakkaiden kanssa...
Mistä tässä cookie dough kuppikakussa sitten on kyse? Kun tein aiemmin tiramisu-kääretorttua, tykkäsin keksistä pehmeän pohjan välissä ja sellaista aloin sitten mietiskellä ja googletella. Eipä aikaakaan kun silmiini osui tällainen herkku. Nämä näyttivät ja kuulostivat niin herkulliselta, että näitä oli vain pakko testata. Kaloreista huolimatta =)
Kuppikakkujen teossa oli periaatteessa kolme vaihetta. Keksitaikinan teko, kuppikakkutaikinan teko sekä kuorrutteen teko. Ohje on yhdistetty parista eri ohjeesta sekä aiemmasta omassa käytössä olleesta ohjeesta. Kuppikakkujen ideana on, että kuppikakun sisältä löytyy raaka keksitaikina ja tämä toteutetaan pakastamalla keksitaikinaa jonkun aikaa. Nämä kuppikakut maistuivat kosteilta isoilta kekseiltä. Kuppikakkujen taikina oli mielestäni herkullista ja päällinenkin ihan kivan makuista, mutta ehkä olisin pitänyt enemmän tuorejuustokuorrutteesta... Mikäli et tykkää ihan raa`asta ja kostean pehmeästä taikinasta, voit jättää pakastusvaiheen kokonaan pois, jolloin keksipallot kypsyvät enemmän uunissa. Tämä saattaa kuitenkin lyhentää paistoaikaa jonkin verran, joten tarkkaile kuppikakkuja paiston lopussa. Itselläni kuppikakut olisivat saaneet kypsyä vielä hieman pidempään, mutta hyviä olivat tälläkin kypsyydellä ja palasia näistä (ilman kuorrutetta) tuli napsittua jääkaapista vielä pitkin iltaa...
Cookie Dough-kuppikakut (17 kpl)
Valmista ensin keksitaikina
Cookie Dough-taikina
125 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 dl pieniä suklaahippuja
Vatkaa voi ja sokerit kulhossa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maito ja vaniljauute. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan vielä suklaahiput. Pyörittele taikina palloiksi (voit ottaa taikinaa aina ruokalusikallisen ja pyöritellä sen käsissäsi palloiksi) ja halutessasi nosta pakastimeen kohmettumaan tunniksi. (Mikäli haluat kypsempiä, jätä pakastus väliin)
Kuppikakkutaikina
150 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl fariinisokeria
2 isoa munaa
2 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1-1,25 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kuivat aineet valmiiksi pieneen kulhoon ja sekoita ne sekaisin. Vatkaa tämän jälkeen toisessa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen, vatkaten aina kunnolla sekaisin ennen seuraavan munan lisäämistä taikinaan. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen taikinaan, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Lisää lopuksi taikinaan vielä vaniljauute.
Vuoraa muffinipellin kolot muffinivuoilla ja täytä vuoista noin 2/3 taikinalla. Asettele keksipallot kuppikakkujen keskelle, mutta älä kuitenkaan paina niitä taikinaan. Keksipallot painuvat paiston aikana pohjalle.
Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Cookie Dough kuorrute
150 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
3/4 dl fariinisokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, kunnes seos on sileää. Lisää jauhot, maito sekä vaniljauute ja sekoita seos tasaiseksi. Laita kuorrute purstotuspussiin ja kuorruta jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella.
Oih, minkä näköisiä! Ja ihana idea! Kyllä nyt maistuisi tällainen :P
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu ja valitettavasti maistui minullekkin... Eilen, kun piti maistella vähän, oliko maut millaisia seuraavana päivänä, tuli otettua palanen ja toinen ja kolmas, kunnes oli mennyt huomaamatta koko kuppikakku... Maut olivat seuraavana päivänä...no herkulliset! :)
PoistaKaunis...ja herkullinen! Syö pois nuo ensin....suklaata on sinullekin matkalla pienessä paketissa.
VastaaPoistaKääretorttusi on sekin menossa kokeiluun!......
Kiitos nami-hiiri! Nuo on kyllä syöty jo aikaa sitten, eivät kerenneet kauaa meillä vanhenemaan :) Ihana kuulla, että minullekkin tulee suklaata, tunnustaudun kyllä täysin suklaaholistiksi... Mutta pitäähän sitä joitakin paheita ihmisellä olla :) Kiva, kun testaat kääretorttua, toivottavasti tykkäät yhtä paljon, kuin mitä me. Olisi kiva kuulla, mitä mieltä olit, kunhan ehdit testaamaan...
Poista